• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.05.2024

07:28

"Sudbinu Rusije ćemo određivati mi i samo mi!" Putin preuzeo dužnost predsednika Rusije!

EPA

Vesti

"Sudbinu Rusije ćemo određivati mi i samo mi!" Putin preuzeo dužnost predsednika Rusije!

Podeli vest

Ceremonija inauguracije Vladimira Putina za predsednika Ruske Federacije održana je danas u Moskvi, čime je zvanično počeo njegov peti šestogodišnji mandat.

Služba u Blagoveštenskoj crkvi

Putin u Blagoveštenskoj crkvi prisustvuje službi koju će voditi Patrijarh moskovski i sve Rusije Kiril.

 

 

Raport

Ceremonija se završava raportom komandanta Predsedničkog puka vrhovnom komandantu  i svečanim defileom puka.

 

 

 

Prve reči Putina nakon inauguracije

Putin se zahvalio Rusima u svim regionima, svima, kako je rekao, koji se sada bore za otadžbinu. 
- Uveren sam da ćemo dostojanstveno proći kroz ovaj težak, prekretnički period i postati još jači. Sudbinu Rusije ćemo odrediti sami i samo mi, zarad današnjih i budućih generacija - rekao je Putin.

 

Putin je preuzeo dužnost predsednika Ruske Federacije!

 

Putin polaže zakletvu!


Putin stavlja desnu ruku na Ustav i polaže zakletvu. Predsednik Ustavnog suda traži od njega da položi zakletvu.

- Prilikom vršenja ovlašćenja predsednika Ruske Federacije zaklinjem se da ću poštovati i štititi prava i slobode čoveka i građanina, poštovati i braniti Ustav Ruske Federacije, štititi suverenitet i nezavisnost, bezbednost i integritet Ruske Federacije. državi, da verno služi narodu - rekao je ruski predsednik tokom polaganja zakletve.

 

 

Došli Lavrov i Medvedev!

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije, došli su na inauguraciju.

 

 

 

 

 

Lider Čečenije Ramzan Kadirov stigao na inauguraciju!

 

 

 

 

Ko sve dolazi

Spisak gostiju utvrđuje Služba za protokol predsednika. Među njima su obavezno predsednici oba doma parlamenta, članovi vlade, poslanici i senatori Državne dume, šefovi predsedničke administracije, sudije Ustavnog suda, diplomatskog kora i drugi državni službenici, javne ličnosti, sportske i estradne ličnosti. 

 

Glumac Stiven Sigal stigao na inauguraciju

 

 

 

Peskov: Pozvano 2.600 ljudi!

 

Šojgu došao

Ministar odbrane RF stiže na ceremoniju inauguracije predsednika Putina

 

 

30 plotuna sa zidina Kremlja!

Po tradiciji Putin će tradicionalno proći kroz niz sala u Kremlju, od sale Svetog Đorđa do sale Svetog Andreje, gde će položiti zakletvu.

Ceremoniji će prisustvovati predsednici oba doma parlamenta, Valentina Matvijenko i Vjačeslav Volodin, predsednik Ustavnog suda Ruske Federacije Valerij Zorkin, kao i predstavnici zakonodavne i sudske vlasti.

Nakon polaganja zakletve, sa zidova Kremlja biće ispaljeno 30 plotuna. Ispaljuje se artiljerijski pozdrav od 30 salvi, a zatim će na Sabornom trgu biti održan defile Predsedničkog puka.

Vlada podnosi ostavku

Na dan inauguracije, vlada će, kako je propisano zakonom, podneti ostavku, a predsednik novog kandidata za premijera mora predloži u roku od dve nedelje nakon inauguracije. Kandidaturu premijera odobrava Državna duma.

Dosadašnji članovi vlade nastavljaju da obavljaju svoje dužnosti do formiranja nove vlade.

Od januara 2020. godine funkciju predsednika Vlade Rusije obavlja Mihail Mišustin.

Putin je na predsedničkim izborima u martu osvojio 87,28 posto glasova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12