• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.04.2024

18:50

Odlaganje sednice dokaz uspeha Srbije! Dodik: Postoji kriza onih koji su to predlagali

Milos Rafailovic/Reuters

Politika

Odlaganje sednice dokaz uspeha Srbije! Dodik: Postoji kriza onih koji su to predlagali

Podeli vest

Odlaganje sednice Generalne skupštine UN o rezoluciji o Srebrenici ukazuje da je očigledno da u vezi sa tim postoji kriza predlagača i da su uspeli napori političkih predstavnika Srba da objasne da bi to mogao da bude veći problem od bilo kakvog rešenja, izjavio je danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

- Očigledno je da u tome postoji kriza onih koji su to predlagali. Kriza je u činjenici da je to predloženo unilateralno od (ambasadora BiH pri UN Zlatka) Lagumdžije i da to nije stav BiH - rekao je Dodik novinarima u Tesliću.

Predsednik Srpske je istakao da je očigledno da su urodili plodom napori, pre svega srpskog člana Predsedništva BiH Željke Cvijanović i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pa i ostalih koji su radili na tim pitanjima.

- Uspeli smo da objasnimo da bi to mogao da bude veći problem nego bilo kakvo rešenje. Sada se u to, koliko ja imam informacije, uključuju i neke druge dimenzije. Najbolje bi bilo da se to ne desi, ali ako se i desi, ono će nesumnjivo izazvati ozbiljan politički i svaki drugi kuršlus u samoj BiH - rekao je Dodik, prenela je Srna.

Predsednik Srpske je istakao da je ideja bila da se sednica Vlade Srpske održi u Srebrenici 2. maja, na dan kada je bila predviđena sednica Generalne skupštine UN na kojoj je trebalo da se glasa o rezoluciji o Srebrenici.

Odgovarajući na pitanje da li će biti odložena ta sednica Vlade, Dodik je rekao da će razgovarati sa premijerom Srpske Radovanom Viškovićem da bude odložena.

Sabor Srbije i Srpske će biti održan

Predsednik Republike Srpske takođe je danas izjavio da Srpska i Srbija predano pripremaju srpski sabor koji će biti održan, ako ne u dane Vaskrsa, onda čim se stvore uslovi.

- Mislim da bi pametnije politički bilo da ne nagađamo da li će biti Sabora ili ne. Nego da znamo da li je bila ta rezolucija (o Srebrenici) ili ne i da se tek onda opredeljujemo na takvom forumu kao što je Sabor - rekao je Dodik.

Odgovarajući na pitanje da li će Vaskršnji sabor biti odložen, Dodik je rekao da čeka da se čuje sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da se dogovore.

- Vaskršnji sabor je zakazan u jednoj drugoj atmosferi u kojoj nije bilo priče o rezoluciji o Srebrenici u UN, niti o prijemu samoproglašenog Kosova u Savet Evrope - rekao je Dodik, prenela je Srna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)
Live TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)

Vest dana je dolazak kineskog predsednika u Beograd. On će posetiti Francusku, Mađarsku i Srbiju. Zapadnim medijima najinteresantnija je njegova poseta Srbiji. Za osam godina ovo je njegova druga poseta našoj zemlji. Na današnji dan bombardovana je kineska ambasada u Beogradu, tako da ova poseta ima određenu simboliku i nimalo nije slučajno što je baš ovaj dan izabran. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorio je Ibro Ibrahimović, član GO SPS i advokat Pavle Staničić.

07.05.2024

16:29

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija