• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

07.05.2024

07:10

Rusija na nogama! Ovo se nije dogodilo još od Hladnog rata! Novi krvavi sukob samo što nije počeo?!

Shutterstock

Vesti

Rusija na nogama! Ovo se nije dogodilo još od Hladnog rata! Novi krvavi sukob samo što nije počeo?!

Podeli vest

Vojne vežbe NATO-a "Nepokolebljiv branilac 24" ukazuju da se NATO sprema za potencijalni sukob sa Rusijom, rekla je danas portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

U pitanju su, podsetimo, najveće vojne vežbe Alijanse od Hladnog rata u kojim učestvuje oko 90.000 vojnika iz više od deset NATO zemalja i koje traju više meseci.

- Prema njihovom scenariju, aktivirajući sve instrumente, uključujući i hibridno i obično naoružanje razrađuju se koalicione akcije protiv Rusije. Moramo konstatovati da se natovci ozbiljno spremaju za 'potencijalni sukob' sa nama o čemu, uzgred, otvoreno govore visokorangirani predstavnici NATO-a - poručila je portparolka MSP-a Rusije.

Ona je tako odgovorila na saopštenje koje je 2. maja usvojio Savet NATO-a, u kojem se bez dokaza navodi kako je Rusija kriva za hibridne napade protiv članica ovog vojnog bloka. Komentarišući još jednu u nizu seriju optužbi, Zaharova je poručila da se NATO bavi onim u čemu najviše ima uspeha - dezinformacijom i širenjem antiruske histerije - kako bi opravdao do sada neviđenu militarizaciju Evrope. U tom kontekstu spomenula je i to što se i dalje kriju informacije o napadu na Severni tok.  

Tvrdnjama da je Rusija pokrenula hibridni rat protiv NATO-a Alijansa pokušava da obmane stanovništvo Evrope i Severne Amerike kako bi se skrenula pažnja javnosti sa svega onoga što radi NATO, zaključila je, te dodala: 

"NATO je bio taj koji je pokrenuo hibridni rat protiv Rusije u svim geografskim pravcima. I ne samo hibridni – u ukrajinskom sukobu natovci su aktivno uključeni u pravu vojnu konfrontaciju sa našom zemljom. Oni ne samo da finansiraju kijevski režim i snabdevaju ga oružjem, već mu dostavljaju i obaveštajne podatke nakon čega se zapadnim oružjem izvode napadi po civilima i civilnoj infrastrukturi na teritoriji Rusije".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12