• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer, RTRS

07.05.2024

10:55

Zašto su srpske žrtve najmanje važne? Knežević upozorio: Glasanje Crne Gore za rezoluciju o Srebrenici bi bio katastrofalan potez

printscreen

Politika

Zašto su srpske žrtve najmanje važne? Knežević upozorio: Glasanje Crne Gore za rezoluciju o Srebrenici bi bio katastrofalan potez

Podeli vest

Glasanje za rezoluciju o Srebrenici bilo bi katastrofalan potez Crne Gore, izjavio je danas lider Demokratske narodne partije (DNP) i poslanik u crnogorskom parlamentu Milan Knežević.

- Smatram da Crna Gora treba da bude protiv rezolucije, jer ako glasa za, onda je i Crna Gora zajedno sa Srbijom i Republikom Srpskom genocidna država. Saopštio sam premijeru Milojku Spajiću da bi to bio katastrofalan potez zvanične Crne Gore. Ukoliko se to desi nepovratno ćemo uništiti svoje odnose sa Srbijom i Republikom Srpskom - naveo je Knežević za Jutarnji program RTRS.

Nakon što je crnogorski premijer Milojko Spajić rekao da će Podgorica podržati rezoluciju, usledila je najava da će, uz posredovanje SAD, predati dva amandmana u cilju postizanja što boljih odnosa i smirivanja političke napetosti u regionu.

- Ti amandmani ne postoje, odnosno nisu još napisani. Ako je nekome stalo do pomirenja, zašto ne piše amandmane za sve žrtve, zašto su srpske najmanje važne, i kada ih spomenemo onda traže da se okrenemo budućnosti", istakao je Knežević.

On je podsetio da u Crnoj Gori živi 40 odsto stanovništva koji se izjašnjavaju kao Srbi.

- Shvatite kako će se oni osećati ako bude usvojena rezolucija. Ova odluka vodi ka ukidanju Republike Srpske, i mislim da mi nemamo pravo da budemo deo te sramote - ukazao je Knežević.

Prema njegovim rečima, ukoliko rezolucija i bude usvojena treba je proglasiti ništavnom u Srbiji, Republici Srpskoj i Crnoj Gori.

- Rezolucije su postale tendenciozno dosadne, ne postoji ni pijetet, ni osećaj prema tim žrtvama, jer da je drugačije ne bi svakih nekoliko meseci potezali tu priču. Građani Crne Gore, barem većina, su protiv rezolucije, i smatraju da je ovo veštački stvorena atmosfera kako bi udaljili Crnu Goru od Srpske i Srbije - naveo je Knežević.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati
Hronika

Ubica Danke Ilić ostavio jednu stvar na majčinom grobu! Niko ne zna šta je hteo da poruči, a zakleo se jednoj osobi da će je poslušati

Na novom Zlotskom groblju na sahrani Svetlane Dragijević je bio prisutan osumnjičeni za ubistvo male Danke Ilić, Dejan Dragijević i suprug Radoslav, pod policijskom pratnjom. Oni su dovedeni na sahranu Svetlane Dragijević. Sa lisicama na rukama, ova dvojica su izvedena iz policijske marice pred okupljene, što je izazvalo različite reakcije kod prisutnih. Malobrojni očevidci su primetili da je Dejan Dragijević, uprkos situaciji u kojoj se nalazi, delovao sasvim normalno i opušteno.

19.05.2024

12:40

Sport

Planeta

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)
PROTEST

Sukobi u centru Tel Aviva! (VIDEO)

Izraelska policija je upotrebila vodene topove i rasporedila konjičke jedinice kako bi rasterali pripadnike protest u Tel Avivu, organizovane protiv vlade i u znak podrške oslobađanju talaca iz Pojasa Gaze. Miting je bio praćen sukobima sa snagama za sprovođenje zakona, kao i hapšenjima.

19.05.2024

10:20

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12