• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/G. R.

25.04.2024

19:25

Ovako u Šapcu rešavaju problem s napuštenim psima

G. R.

Vesti

Ovako u Šapcu rešavaju problem s napuštenim psima

Podeli vest

U Šapcu je najavljen početak besplatne sterilizacije i kastracije pasa. Intervencije koje uključuju i čipovanje i vakcinaciju protiv besnila obavljaće se od 7. maja, a troškovi će biti pokriveni iz gradskog budžeta.

Za početak je izdvojeno tri miliona dinara za 400 intervencija. 

- Ovo je human način smanjenja populacije napuštenih pasa i dugoročno će se postići očekivani rezultati. Za dve godine bi njihov broj mogao da se smanji do 70 odsto. To znači da je potrebno da se sterilizacija nastavi, ali i da se uporedo vlasnici pasa edukuju i počnu odgovorno da se ponašaju - kaže Vesna Teodorović iz udruženja "Pravo na život".
Ona je objasnila da je edukacija potrebna jer mnogi smatraju da je sterilizacija greh, a istovremeno ne shvataju da je veći greh kada psa izbace na ulicu.

Odgovorno vlasništvo bi podrazumevalo poštovanje zakona i čipovanje svih pasa, kao i kontrolu
nadležnih inspekcija.
- Mi smo zadovoljni što je inicijativa koju predlažemo poslednjih nekoliko godina prihvaćena i aktivno ćemo se uključiti da pomognemo i objasnimo značaj sterilizacije. Skoro svakodnevno imamo slučajeve zbrinjavanja napuštenih pasa, a sterilizacijom može da se reši ovaj i ostali problemi, kao što su ujedi na ulici ili šteta koju učine na poljoprivrednim gazdinstvima, pa bi se za naknadu štete ubuduće izdvajalo znatno manje novca - dodala je Teodorović.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sramni udari kolega na Sašu Ilića! "Ko je on i šta je osvojio?"
Fudbal

Sramni udari kolega na Sašu Ilića! "Ko je on i šta je osvojio?"

Teške reči uputili su ruski treneri na račun legende srpskog fudbala Saše Ilića (46)! Tek što je preuzeo klupu ruskog kluba Nižnjeg Novgoroda, tamošnji treneri ostrvili su se na njega i poručili da on nema dovoljno jaku trenersku biografiju da bi postao strateg ove ekipe.

05.05.2024

12:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set