• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Z. G.

24.04.2024

15:49

Užička komplet lepinja završila u stripu!

Z.G.

Vesti

Užička komplet lepinja završila u stripu!

Podeli vest

"Užički strip susreti" u Užicu okupili su predstavnike domaće i međunarodne strip scene, a što je još važnije i mladi Užićani imali su prilike da pokažu svoju kreativnost.

Tako je jedan od simbola gradske gastronomije komplet lepinja završila u prvonagrađenom stripu!

Na konkursu za najbolji strip kaiš - priču u tri slike, pobedila je Jana Ćirović u kategoriji srednjih škola. 

- Mi, Užičani volimo komplet lepinju i to je važan deo užičke kulture. Naročito znamo da se lepinja jede rukama i ko jede nožem i viljuškom taj sigurno nije iz Užica – kaže Jana, koja je baš taj detalj predstavila u stripu. 

Foto: Z. G.

Ko komplet lepinju jede viljuškom, taj nije iz Užica

 

Učenica Osnovne škole "Slobodan Sekulić" Anja Negrojević dobitnica je druge nagrade, a njen strip je "priča o bratu koji užasno peva, a sestra se pravi da je to lepo i zgražava se".
- Ovo je moj prvi susret sa stripom, crtala sam i ranije, ali nisam učestvovala na takmičenju. Volim da gledam stripove i čitam o njima - kaže Anja.

Festival je otvoren izložbom Zorana Janjetova, jednog od najreprezentativnijih predstavnika srpske, ali i međunarodne strip scene, jer je u svojoj bogatoj karijeri imao priliku da sarađuje sa nekim od najvećih u ovoj umetnosti.
U toku ovih susreta održaće se radionice strip crtanja i ilustracije. Poseban deo programa biće posvećen Nikoli Tesli.



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set