• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer Tv /M. O.

27.03.2024

11:03

"Osetila sam da mu se nešto desilo". Anica 25 godina tuguje za bratom

M. O.

Vesti

"Osetila sam da mu se nešto desilo". Anica 25 godina tuguje za bratom

Podeli vest

Stariji vodnik I klase Miodrag Gladišev iz Kikinde, jedan je od 11 žrtava iz garnizona Kuršumlija koji su poginuli prvog dana Nato agresije na Saveznu Republiku Jugoslaviju. Njegova sestra Anica Drinjak, čuva sećanje na brata heroja koji je izgubio život braneći otadžbinu.

Tugu za rođenim bratom Miodragom Gladiševim, Anica Drinjak nosi kao težak krst već 25 godina.

Foto: M. O.

Anica Drinjak

- Dogodilo se pet minuta do 20 časova. Niko nije mogao da nam javi, za njegovu smrt saznala sam tek sutradan. Na razne načine pokušala sam da dođem do informacija. Ne dao Bog nikome. To čovek oseti, verujte. U 19.50 časova, suprug i ja sedeli smo u sobi. Odjednom sam skočila sa kreveta. Nešto u meni se dešavalo, bilo mi je nelagodno. U stomaku sam osećala neku nelagodu. Ni sama nisam znala šta mi se ešava. Šetala sam po sobi nervozno. U 20 sati i 15 minuta na TV-u objavili su da je bombardovana Kuršumlija - uz bolan uzdah priseća se Anica.

 

Foto: M. O.

Miodrag Gladišev je posthumno odlikovan

 

Sa velikim žalom priča o pogibiji brata koji je radio kao referent u Garnizonu u Kuršumliji, na koji su pali prvi projektili tokom NATO avijacije. Usmrtili su 11 vojnika i oficira, a 27 ih jeteže i lakše povređeno.


- Posle mesec dana, otišla sam lično na mesto pogibije brata. Spuštala sam se u to sklonište uza zid, niz pomoćne merdevine. Prizor je bio tragičan, sve je ostalo onako kao i kada se nesreća dogodila. Zatekla sam sto i sedam stolica gde su sedeli. Ispod toga je bila beretka koja je pala, kamenje rasuto na sve strane...U tom skloništu su bili paviljoni za generale-pukovnike Nebojšu Pavkovića, Vladimira Lazarevića...- priča Anica.
Miodrag Gladišev posthumno je odlikovan, a njegove kolege iz garnizona Kuršumlija, svake godine dolaze da mu odaju poštu.

 

Kod spomen obeležja "Tuga" u Kikindi, postavljenom 2018. godine, na 19-godišnjicu Nato agresije, uklesana su imena 37 boraca koji su poginuli i nestali u ratovima devedesetih, dok su petorica Kikinđana stradala 1999. godine. Bili su to vojnici, policajci, nečiji rođaci, prijatelji, saborci..


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set