• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Ekipa Informera

27.04.2024

06:52

Stranci sklanjaju Đilasa kako bi srušili Vučića! Pakleni plan za udar na našu državu!

Informer

Politika

Stranci sklanjaju Đilasa kako bi srušili Vučića! Pakleni plan za udar na našu državu!

Podeli vest

Zapadne strane službe namerno izazvale raskol u koaliciji tajkuna Dragana Đilasa jer su shvatile da on nema podršku naroda i učiniće sve da ostatak opozicije dođe na vlast u Beogradu kako bi izazvali haos u prestonici i celoj zemlji!

Strani moćnici smislili su novi plan za rušenje predsednika Srbije Aleksandra Vučića!
Zapadne službe, kako saznaje Informer, namerno su izazvale politički raskol u takozvanoj koaliciji 'Srbija protiv nasilja' tajkuna Dragana Đilasa, jer su shvatile da on nema podršku naroda i da ne može da pobedi na predstojećim beogradskim i lokalnim izborima 2. juna. Te iste agenture, tvrde naši odlično obavešteni izvori, učiniće sve da ostatak opozicije, predvođen Savom Manojlovićem, Miroslavom Aleksićem, Radomirom Lazovićem, Aleksandrom Jovanovićem Ćutom i Pavlom Grbovićem, dođe na vlast u Beogradu i drugim gradovima i opštinama kako bi izazvale haos u prestonici i celoj Srbiji!

Stvaranje privida

Naši odlično obavešteni izvori bliski diplomatskim krugovima, koji su iz razumljivih razloga insistirali da im ne objavljujemo imena, tvrde da je priča o bojkotu izbora Dragana Đilasa zapravo samo politička prevara i privid.

- Zapadni ambasadori su shvatili da Đilas nema šanse na izborima, ali ni ovom pričom o bojkotu glasanja. Zato su namerno izazvali politički raskol u Đilasovom savezu, koji su napustili neki od njegovih dojučerašnjih saradnika, poput Aleksića, Lazovića, Jovanovića, Grbovića... Učiniće sve da oni dođu na vlast u Beogradu i u što više gradova i opština u Srbiji ne bi li tako politički naudili Vučiću i stopirali sve važne projekte koje je najavio. Suština je, dakle, u ideji da se iz cele priče izbaci Đilas i forsiraju drugi - prenosi naš izvor, dodajući da sklanjanje Đilasa i priča o bojkotu ima i drugu dimenziju:

- Idejni tvorci ovog plana žele da pasiviziraju biračko telo SNS, jer misle da će se opustiti i neće izaći na izbore s obzirom na to da ih Đilas bojkotuje, pa je pitanje pobednika jasno. Zato su ovo jako važni izbori - podvlači sagovornik Informera.

Foto: ATA Images

 

Prema njegovim rečima, u ovoj strategiji stranih službi, osim onih koji su naprečac otkazali poslušnost Đilasu, svoje mesto našao je i Savo Manojlović, lider pokreta 'Kreni promeni', koji je takođe iznenada objavio učestvovanje na izborima i kandidaturu za gradonačelnika Beograda.

- Procena stranaca je i da se što više glasova koje je nosio Đilas, a koje ne mogu da uzmu njegovi dojučerašnji saradnici, preusmere upravo na Manojlovića. To može biti objašnjenje njegovog iznenadnog ulaska baš u ovu izbornu trku. Više je nego očigledno da on sada pokušava da kapitalizuje dosadašnje političko delovanje i iskoristi ovu situaciju i stranu podršku - objašnjava naš izvor.

Cela okosnica ovog plana, podvlače upućeni, jeste rušenje predsednika Srbije.

- Ako se ovo ostvari, Vučić i njegovi saradnici imaće veliki otpor u Beogradu i drugim mestima u Srbiji, zbog čega će verovatno biti teško da se sprovede sve ono što je planirano da se uradi do 2027. godine - ističe naš sagovornik.

Politička šizofrenija ili trik?

Đilas: Bojkot izbora, ali ne zovem ljude na bojkot

Tajkun Dragan Đilas, lider raskomadane koalicije 'Srbija protiv nasilja', posle rascepa saveza ili se nalazi u teškoj političkoj šizofreniji ili indirektno potvrđuje naša saznanja!
O ovome svedoči njegova izjava da ostaje pri stavu da bojkotuje izbore u Beogradu, ali da neće pozivati ljude da ne izađu na glasanje!?!
- Nećemo pozivati građane da bojkotuju izbore. Smatram da je na svakom čoveku koji se zalaže da pobedimo ovo zlo da sam donese odluku šta je korisnije za ispunjenje tog cilja, izlazak na dokazano neregularne, unapred pokradene izbore ili neizlazak, uz nastavak borbe za promenu izbornih uslova - kazao je Đilas, koji, naravno, već po običaju nije ponudio ni jedan jedini dokaz za svoje tvrdnje o navodno 'neregularnim izborima'.

Foto: Maša Banđur

 

Traže zamenu

Ognjen Karanović iz Centra za društvenu stabilnost ocenjuje da marifetluci NATO opozicije i njihovih mentora neće proći.

- Gazde sa Zapada traže novog šefa opozicije. Sad je za zapadne interese situacija kritična, jer Vučić i Srbija, uz tešku muku i u nemogućim uslovima, pobeđuju i na ekonomskom i na diplomatskom planu, neprestano jačajući stabilnost države i braneći mir. Opozicija je dobila direktivu da otme opštine i gradove od naroda kako bi iz jedinica lokalne samouprave krenulo rušenje predsednika Srbije i države. Opozicija, kao i njeni mentori sa Zapada, žele Srbiju koja bi se odrekla KiM i RS, pogazila svoj integritet i identitet, a onda i napustila suverenističku politiku. Mislim da se to neće dogoditi - zaključuje Karanović.

Brnabićeva raspisala lokalne izbore u 66 opština i gradova

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić juče je saopštila da su se nakon što je parlament usvojio izmene i dopune zakona stekli uslovi za izbore u 66 jedinica lokalne samouprave i da će se izbori održati na isti dan kao i u Beogradu, 2. juna ove godine.
- Poslali smo iz parlamenta poruku građanima da smo kao izabrani predstavnici sposobni da razgovaramo i postignemo dogovor. Ovakav dogovor je pobeda svih odgovornih ljudi. Pozivam sve političke aktere da vode računa da politika ne treba i ne sme da bude sredstvo koje razdvaja ljude i da je naša zajednička obaveza da se naš politički sistem razvija u demokratskom pravcu - rekla je Brnabićeva.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Sport

Žestoka kazna za Jokićevog saigrača
NBA

Žestoka kazna za Jokićevog saigrača

Džamal Marej je kažnjen zbog nesportskog ponašanja na meču Denvera i Minesote (106:80) u drugom meču polufinalne serije Zapadne konferencije NBA lige.

08.05.2024

07:32

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija