• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.03.2024

13:14

Vučević obišao Drugu brigadu kopnene vojske u kasarni Ribnica u Kraljevu (FOTO)

Tanjug

Politika

Vučević obišao Drugu brigadu kopnene vojske u kasarni Ribnica u Kraljevu (FOTO)

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević obišao je danas pripadnike Druge brigade kopnene vojske u kasarni „Ribnica“ u Kraljevu.

Komandant Druge brigade, brigadni general Siniša Stašević, informisao je tokom sastanka ministra odbrane o realizovanim zadacima i planovima za naredni period.

Ministru Vučeviću prikazan je deo novoprimljenih sredstava naoružanja i vojne opreme poput lakog četvorocikla - kvad, vozila visoke prohodnosti „hamer“ sa ugrađenim mitraljezom, zatim borbene opreme izviđačkih jedinica, streljačkog naoružanja i transportnih vozila, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vučević je izrazio zadovoljstvo opremanjem Druge brigade kopnene vojske i stalnim opremanjem jedinica Vojske Srbije savremenim naoružanjem i vojnom opremom i naglasio da je Vojska Srbije iz dana u dan sve jača i spremna da odgovori na sve potencijalne pretnje po bezbednost naše otadžbine i njenih građana. Ministar odbrane prisustvovao je danas prijemu dva sanitetska vozila koja je Drugoj brigadi kopnene vojske donirala Grupacija Odbrambene industrije Srbije, kako bi unapredili prevoz pacijenata u Kraljevu, Raški, Novom Pazaru i u drugim mestima u tom delu Srbije i da bi pacijentima i osiguranicima bila pružena još bolja zdravstvena usluga.

Poseta kasarni „Ribnica“ bila je prilika da ministar Vučević obiđe i bataljon za obuku saobraćajne službe Centra za obuku logistike Komande za obuku, gde je prikazan segment obuke u tom bataljonu. Obilasku Druge brigade prisustvovali su šefovi kabineta potpredsednika Vlade i ministra odbrane Žarko Mićin i brigadni general Goran Momčilović, načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr Radivoje Anđelković, načelnik štaba Komande Kopnene vojske brigadni general Zoran Dragićević, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije Sektora za materijalne resurse brigadni general Slavko Rakić i predstavnici fabrika odbrambene industrije, navedeno je u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija