• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.04.2024

17:02

Uručena rešenja: Još jedna pomoć države stiže obolelima od retkih bolesti

Tanjug

Društvo

Uručena rešenja: Još jedna pomoć države stiže obolelima od retkih bolesti

Podeli vest

Državni sekretar Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Mirko Janić uručio je danas obolelima od retkih bolesti iz Niša i okolnih gradova, rešenja o podršci države obolelima od retkih bolesti, saopštilo je resorno ministarstvo

On je poručio da je ovo jedan vid podrške države, kako bi oboleli od retkih bolesti i njihove porodice imali kvalitetniji život.

- Pored finansijskih izdvajanja za lekove i inovativne terapije za obolele od retkih bolesti, koja su nikada veća, Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju dodeljuje jednokratnu finanijsku pomoć, kao i vaučere za nabavku lekova i medicinskih sredstava i vaučere za rehabilitaciju u banjama, koji su upravo danas i uručeni porodicama i obolelima iz ovog dela Srbije - naveo je Janić.

Državni sekretar je istakao da je ovo još jedan dokaz da Republika Srbija brine o svima onima kojima su pomoć i podrška potrebni.

- Oboleli od retkih bolesti i njihove porodice uvek mogu da računaju na podršku Ministarstva za brigu o porodici i demografiju i Grupe za podršku porodicama dece koja su obolela od retkih bolesti i drugim obolelima od retkih bolesti, koja je formirana u okviru ovog ministarstva - kaže Janić.

Obolelima od retkih bolesti i njihovim porodicama dodeljuju se rešenje o isplati jednokratne pomoći u iznosu od 25.000 dinara, vaučeri u iznosu od 35.000 dinara za nabavku lekova i medicinskih sredstava u apotekama, kao i vaučeri u iznosu od 50.000 dinara za rehabilitaciju u našim banjama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)
Live TV

Perfidne igre Zapada sa Rusijom su razotkrivene! Obmanuli Putina u Minhenu, a Zelenskom učinili medveđu uslugu! (VIDEO)

U parku pobede u Moskvi otvorena izložba oružja zaplenjenog oružja. Iz ugla zapadnih medija, Rusi ismevaju NATO. Za to vreme, rat u Ukrajini intenzivno se vodi bez nade za skorašnji mir. Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i politički filozof Dragoljub Kojčić. Putem vajber uključenja, uživo u program uključio se i novnar i ratni reporter Danijel Simić koji je govorio o tome kako trenutno izgleda front kod Časovog Jara.

01.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Evo šta Sinerovo odustajanje znači za Novaka!
Tenis

Evo šta Sinerovo odustajanje znači za Novaka!

Trenutno drugi teniser sveta, Janik Siner odlučio je da se zbog povrede kuka povuče sa ATP Mastersa u Madridu, a posle ovog poteza je sigurno da će Novak Đoković i posle rima biti na prvoj poziciji ATP liste.

01.05.2024

21:16

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija