• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Lj.V.

01.05.2024

21:33

Pravim glupe greške! Oglasio se Alkaraz nakon poraza!

EPA-EFE/Juanjo Martin

Tenis

Pravim glupe greške! Oglasio se Alkaraz nakon poraza!

Podeli vest

Španski teniser Karlos Alkaraz je rekao da je zadovoljan nastupom na mastersu u Madridu, uprkos tome što nije uspeo da odbrani titulu,

Treći teniser planete je poražen u četvrtfinalu turnira od Andreja Rubljova sa 2:1 u setovima.

- Bio je ovo težak dan za mene. Dug i intezivan meč protiv Štrufa je imao posledice. Probudio sam se sa upalama duže celog tela. Uz to sam i prehlađen. Međutim, glavna stvar je da sam mentalno slabiji nego što je normalno - rekao je Alkaraz.

Dodao je da mu kod njega najviše smetaju glupe greške i propuštene šanse.

- Smeta mi kada vidim da pravim glupe greške. Kada imam priliku za brejk na primer. Morate protiv ovakvih igrača da koristite ono malo što ih vam pruže. Moram da budem snažniji u tom pogledu - rekao je on.

Foto: EPA Images

Karlos Alkaraz

 

Već neko vreme ga muči povreda desne nadlaktice, zbog čega je morao da otkaže učešće u Barseloni.

- Gledajte, jedan dan pred početak nisam ni znao da li ću moći da se takmičim. Gotovo nedelju dana je prošlo, a da nisam udarao forhende. Moj prvi trening sa forhendima je bio protiv Medvedeva, 24 časa od kako sam započeo učešće. Ne volim da gubim, ali smatram da je ova nedelja bila pozitivna jer sam odigrao četiri meča pod jakim intezitetom. Ni moj tim ni ja nismo mislili da ćemo stići do četvrtfinala, tako da je sada vreme za trening kako bih se vratio u normalno stanje što pre - objasnio je on.

Uprkos tome, misli da će biti spreman na vreme za Masters u Rimu koji počinje osmog maja.

- Dug je put preda mnom. Stalno sam mislio na to da li osećam nešto čudno kada udaram forhende. Moram da radim naporno u narednim danima ako želim da igram u Rimu. Odlazim sa dobrim osećajem u stomaku, ali moram da nastavim da napredujem. Mislim da ću moći da igram u Rimu - zaključio je Alkaraz.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Evo šta Sinerovo odustajanje znači za Novaka!
Tenis

Evo šta Sinerovo odustajanje znači za Novaka!

Trenutno drugi teniser sveta, Janik Siner odlučio je da se zbog povrede kuka povuče sa ATP Mastersa u Madridu, a posle ovog poteza je sigurno da će Novak Đoković i posle rima biti na prvoj poziciji ATP liste.

01.05.2024

21:16

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija