• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.04.2024

16:45

Ovako varaju kupce u mesarama! Bivši mesar otkrio: Na ovaj način vas potkradaju

shutetterstock

Društvo

Ovako varaju kupce u mesarama! Bivši mesar otkrio: Na ovaj način vas potkradaju

Podeli vest

Neretko smo svedoci brojnim prevarama kupaca u prodavnicama.

Trgovci se služe različitim trikovima kako bi kupci platili više, a kupcima se i dalje uvaljuje sve i svašta, po svemu sudeći, vodeći se dobrom starom "ako prođe prođe".

Većina slučajeva događa se s mesom i suhomesnatim proizvodima. Naime, zakidanje na gramaži je postalo uobičajeno. Tako je i jedan kupac još u prodavnici izvagao pakovanje od 100 grama koje je ispalo svega 78 grama mesa.

- Obratite pažnju, zakidaju na merenju. Na kontrolnoj vagi u marketu izmereno po 78 grama. Nije prvi put da zakidaju. Žena se brani da je takva vaga. Na većoj gramaži se to teže primeti, ali na 100 grama je baš primetno - stoji u objavi na Instagramu, ali, nije bio jedini u takvoj situaciji.

Foto: Shutterstock

 

Javili su se i neki bivši mesari, koji su ljude upozorili na trikove s mesom.

- Da znate, meso dolazi istovareno s vodom, tako da, ako vam narežu kilogram šnicli i dođete kući i stavite u frižider, nakon nekoliko sati neće biti jedan kilogram, jer meso kalira. Imaju i foru s vagom. Ispod papira uvek stave komad nečega da gramaža bude veća jer tako šef objekta u kom kupujete stavlja sebi bonus u džep- komentarisao je čovek koji je zbog tih stvari dao otkaz u mesari.

Što se tiče trikova s mesom, brojni mesari ne žele da melju sveže meso, nego kupcima nude već pripremljeno, od pre mleveno meso, jer se tako rešavaju ostataka, umesto da kupcima ponude prave komade čistog mesa.

Većini potrošača ne pada na pamet kod kuće ili u prodavnici ponovo da mere pakovanje mesa, pa se događa da im u cenu budu uračunati papir ili plastična ambalaža u kojoj je meso pakovano.

Poznati su i trikovi s prelepljivanjem deklaracija, ali i navođenjem različitih cena na pultu i blagajni.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija