• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

30.04.2024

11:31

Svi Partizanovi potrošeni ljudi, za 10 godina 11 trenera!

Starsportphoto

Partizan

Svi Partizanovi potrošeni ljudi, za 10 godina 11 trenera!

Podeli vest

Fudbalski klub Partizan smenio je trenera Igora Duljaja, koji je 11. šef stručnog štaba crno-belih koji je napustio Humsku u poslednjih deset godina.

Ekipu crno-belih, koja je trenutno druga na tabeli Superlige, do kraja sezone će voditi Albert Nađ. Upravni odbor kluba  jednoglasno je doneo odluku o smeni Duljaja, kako su naveli svi članovi UO bili su saglasili da je neophodno da se preduzmu hitne mere u cilju stabilizacije igre i rezultata.

Neverovatan je podatak da je Igor Duljaj čak 10. bivši igrač Partizana koji je tokom minulih godina bio trener, a koji je smenjen ili podneo ostavku. Samo Marko Nikolić, koji je vodio tim u drugom mandatu 2016. godine, nije nosio crno-beli dres. Prvi put je na klupu "parnog valjka" seo 2013. i ostao do 2015. kada ga je nasledio Zoran Milinković, koji je vodio tim 2015, ali je zbog loših rezultata dobio otkaz, a kako se tada spekulisalo oprostio je klubu 300.000 evra. 

 

Foto: Starsportphoto

Igor Duljaj dobio otkaz

 

Potom je crno-bele preuzeo Ljubinko Drulović, takođe bivši igrač, inače treći trener Partizana tokom 2015. godine, a klub je napustio na kraju jesenjeg dela takmičenja.

Ivan Tomić, nekadašnji fudbaler, kapiten i bivši sportski direktor kluba, Partizana, na klupi je zamenio Drulovića 2016. godine, predvodio je crno-bele do trofeja u Kupu Srbije i drugog mesta na tabeli Superlige. Već na startu naredne sezone je napustio klub, podneo je ostavku. Nije dočekao ni avgust, jer je u novoj sezoni vodio ekipu samo na četiri utakmice i nije zabeležio nijednu pobedu.

U klub se vratio Marko Nikolić posle samo 17 meseci i doneo Kup i titulu šampiona crno-belima, na koju sad čekaju sedam godina. Ali, samo nekoliko dana nakon slavlja Nikolić je napustio Humsku, nije mogao da odbije ponudu koja mu je stigla iz Mađarske od strane Videotona.

 

Foto: Starsportphoto

Marko Nikolić

 

Vratio se Miroslav Đukić, koji je u prvom mandatu vodio ekipu 2007. godine. Međutim, posle godinu dana i on je napustio crno-bele i trenersku palicu prepustio Zoranu Mirkoviću. Ljubimac navijača se na toj funkciji zadržao samo do marta 2019. godine, kada je posle drugog vezanog poraza podneo ostavku.

- Podneo sam ostavku zbog meni neprihvatljive situacije, u kojoj se moj klub nalazi. O tome s pravom mogu da sudim, jer sam za 25 godina fudbalske karijere, prošao crno-beli put od odanog igrača, do predanog trenera. Moja ostavka nije moj moralni čin. Ne! Ja sam sve radio kako sam najiskrenije mislio i najbolje umeo. To je moj manir i moje vaspitanje, ljudsko i sportsko: pošteno i hrabro - i na terenu i na klupi. To nikako ne znači da sam trener bez greške. Uvek sam spreman za stručnu analizu i odgovornost za sopstvena dela. Svoj teret nosim sam i bilo bi pošteno da svako nosi svoj…Tako bi bilo lakše Partizanu! - rekao je tada Zoran Mirković.

Foto: Starsportphoto

Zoran Mirković

 

Umesto njega tim crno-belih je preuzeo Savo Milošević i osvojio poslednji trofej - Kup 2019. godine,a to mu je bio prvi angažman na mestu prvog trenera. Ali, nastavljen je negativna tradicija. Milošević je na klupi Partizana proveo samo godinu i po dana, a otišao je u momentu kada je Partizan bio peti na tabeli i poručio je da se više neće vratiti. Otišao je dana posle poraza od Vojvodine u Novom Sadu, kada je isključen jer je gađao sudiju flašicom.

- Nisam u afektu, nije ovo kap koja je prelila čašu, ovo već traje, dozvolio sam sebi da uradim to što sam uradio u Novom Sadu, a ružno je. To ne sme da radi trener i pedagog, pre svega trener Partizana. Ali, nije me Novi Sad opredelio, ovo traje i sve je jako mučno. Šta da kažem momcima kada uđem u svlačionicu i pogledam ih u oči. Sebi znam šta da kažem: Ići odavde i nikad više ne raditi ovde - poručio je tada Milošević.

Foto: Starsportphoto

Savo Milošević

 

Aleksandar Stanojević je preuzeo tim posle Miloševića. Ostao je do kraja ugovora, leta 2022. godine i nije želeo da pregovara o nastavku saradnje. 

- Nikad iz Partizana neću otići zbog ponude drugog kluba. Mogu samo usled neuspeha ili emocije, potrošnje. Pogledajte kako sad izgledam, a kakav sam bio na promociji u jesen 2020. Imate primer Vladana Milojevića u Crvenoj zvezdi: osvajao je titule, igrao Ligu šampiona, pa otišao, jer ovaj posao troši. Inače, kod nas u klubu je sve u redu, sve funkcioniše, sve se dogovaramo i odlučujemo zajedno.

Foto: Starsportphoto

Aleksandar Stanojević

 

Od 2022. godine do danas Partizan je promenio čak tri trenera. Posle Stanojevića u klub je stigao Ilija Stolica, ali se zadržao u Humskoj samo dva meseca. Dobio je  otkaz zbog loših rezultata na početku sezone. Gordan Petrić ga je nasledio, ali je i on otišao posle nekoliko meseci, krajem februara  2023. godine, kada je podneo ostavku. Kada niko nije hteo, Duljaj je preuzeo ekipu, a sad je on izgubio poverenje uprave, pa će sezonu završi Albert Nađ. Da li će ostati trajno rešenje? S obzirom na to kako su prolazili njegovi prethodnici malo je verovatno. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)
Live TV

Hoće li Vlada Crne Gore ostati pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici? Mi nemamo bližeg naroda od crnogorskog, sa njima delimo istoriju! (VIDEO)

U Kotoru se održava samit na kome učestvuje i Srbija, a kome je prisustvovao i predsednik Aleksandar Vučić. Sa druge strane, vrh Crne Gore ostaje pri svom stavu o Rezoluciji o Srebrenici. Da li će preovladati čojstvo i čast ili će se dodvoravati zapadnim liderima? Na ovu temu u emisiji "Info veče " govorili su Željko Čurović, Savez Srba iz Crne Gore, Srđan Brac iz Centra za društvenu stabilnost i Vladimir Kljajić, politikolog.

16.05.2024

22:32

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)
Live TV

Da li je skandal u Slovačkoj bio teroristički akt? Napadač na premijera Fica pre deset godina osnovao udruženje protiv nasilja! (VIDEO)

Nakon jučerašnje pucnjave u kojoj je teško ranjen premijer Slovačke, napadač je uhapšen, a policija ga je optužila za pokušaj ubistva. Premijer se nalazi u bolnici u teškom zdravstvenom stanju. O ovoj, ali i o drugim važnim temama govorili su gosti emisije "Rat uživo", novinar Žarko Rakić i Nebojša Kuzmanović, direktor Arhiva Vojvodina. Uživo u program uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za bezbednost.

16.05.2024

19:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija