• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.04.2024

11:01

Moli Borelja za oprost! Beriša: U Zvečanu niko nije izašao na Kurtijeve izbore! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Moli Borelja za oprost! Beriša: U Zvečanu niko nije izašao na Kurtijeve izbore! (VIDEO)

Podeli vest

Lažni izbori Aljbina Kurtija i pokušaje da predstavi svoje institucije kao bastion demokratije, komentarisao je gost Info jutra, predsednik matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša.

Predsednik matice Albanaca u Srbiji Demo Beriša naveo je da je u Severnoj Mitrovici izašlo 111 birača, dok u Zvečanu nije izašao nijedan jedini birač.

- Bojkot je način političke borbe, jer je referendum mogao da postigne da izađe 24 hiljade birača, međutim izbor je bio zamka za Srbe, jer ukoliko se ne organizuju izbori za odbornike zato što gradonačelnik bez podrške skupštine ne bi mogao da donese nikakve odluke povoljne sa Srbe. Kosovski ustav dozvoljava da se može glasati poštom, što znači da Kurti u svako slučaju može manipulisati glasovima. U Mitrovici je izašlo 111 birača, a u Zvečanu niko, događa se da Amerikanci i Nemci automatski govore da je greška Srba što nisu izašli na izbore, jer da su želeli da spreče situaciju u kojoj su se Srbi našli oni bi to rešili još pre godinu dana. U septembru mesecu će biti raspisani svi izbori za odbornike i gradonačelnike. Kakvi su to izbori gde vi na ulazu u birališta imate prisustvo dugih cevi, a izborima je Kurti samo pokušao da skine sankcije sa sebe, a Borelj će proceniti da li je za to ispunio uslove - rekao je Beriša.

Foto: Masha Bandjur

 

Beriša je dodao kako je predsednik govorio o zemlji Manastira Visoki Dečani kojima je zemlja formalno vraćena, ali sveštenstvo joj još uvek nema pristup.

- Srbi koji žive na severu imaju rizik da im putne isprave budu oduzete, jer Kurti administrativnim putem pokušava da im zagorča život. Rezolucija o Srebrenici nije pravno obavezujuća, a opšte je poznato da Srbi iz Srbije nisu bili učesnici rata u BiH nego Srbi odatle koji su branili svoje pragove, a niko ne govori o Bratuncu i okolnim selima. Predsednik je govorio o zemlji manastira Visoki Dečani koja je formalno vraćena, ali je onda fizički zauzeta i sveštenstvo njoj još uvek nema pristup. Komanda KFOR-a trenutno obučava kosovske snage i postaje vidno da oni svoj projekat žele da privedu kraju, a Turska je najveća podrška u vidu naoružanja u cilju ostvarenja svog interesa ostvarenja svoje transverzasle prema Sarajevu - rekao je Beriša.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija