• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.04.2024

09:07

NATO hoće da dostavi tešku artiljeriju Kurtijevom režimu! Osvanule sramotne izjave Zapadnih generala! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

NATO hoće da dostavi tešku artiljeriju Kurtijevom režimu! Osvanule sramotne izjave Zapadnih generala! (VIDEO)

Podeli vest

Najave NATO pakta o dostavljanju teške artiljerije na KiM i kvazi izbore na severu pokrajine, komentarisao je gosti Info jutra, narodni poslanik Milovan Drecun.

Narodni poslanik Milovan Drecun istakao je da su vesti iz NATO-a o dopremanju još vojnika i teške artiljerije na KiM zastrašujuće, jer se postavlja pitanje protiv koga se naoružavaju.

- Izveštaj ne govori o teškom položaju srpskog naroda i teroru koji se svakodnevno dešava nad njima, a koji će nastaviti da jednostrano podržava Prištinu. Od UNMIK-a se očekuje da prezentuje realan izveštaj sa terena, jer ukoliko do toga ne dođe biće težak promašaj za UN. Mi treba hitno da pokušamo da uradimo sve što je moguće da se tenzije smanje, ali čini mi se da neko namerno plasira tu priču o sukobima iako nama rat nije u interesu. Mene je jako uplašila vest iz NATO, jer je došla informacija da je NATO zaključio da mu je potreban dovoljan broj vojnika i teške artiljerije na KiM i BiH i naša kancelarija mora da traži neko obrazloženje. Šta će "mirovnoj" organizaciji teška artiljerija i protiv koga to? Jedino je ako planiraju nešto protiv Beograda ili da tu artiljeriju prepuste tzv. kosovskim snagama - rekao je Drecun.

Foto: Masha Bandjur

 

Naš sagovornik je dodao će Aljbin Kurti zadržati administrativnu kontrolu na severu KiM, jer je Zapad progutao njegovu priču da je on taj koji se zalaže za demokratski proces.

- Ministar tzv. Kosova tvrdi da Srbija skuplja svoje snage na administrativnoj liniji, a odjednom se pojavljuje komandant NATO pakta koji govori da je revidiran plan za Srbiju, a do skoro su govorili kako Srbija vodi mirnu politiku, pa se pitam da li oni planove prave po realnim merilima ili po novinskim naslovima. Kurti će očigledno zadržati administrativnu kontrolu na severu, jer je Zapad progutao njegovu priču da podržava demokratski proces, kako bi se krivica svalila na Srpsku listu koju bi predstavili kao nešto što blokira demokratiju - rekao je Drecun. 

Foto: Masha Bandjur

 

Urednik TV Most Lazar Stević govori je kako su izborna mesta u Zvečanu i Zubinom Potoku na sumnjivim mestima dok su odbornici isključivo Albanci koji ne znaju srpski jezik.

- U sedam sati otvorena su birača mesta u Zvečanu i Zubinom Potoku i nisu na mestima na kojima su Srbi navikli, već u kontejnerima i privatnim kućama. Članovi biračkog odbora su Albanci, bez ijednog Srbina, zbog čega ga Srbi bojkotuju, a na biračkom spisku se odjednom pojavilo još 2.000 ljudi za koje se ne zna odakle su. Time je Priština zamazala oči Zapadu kako su za demokratiju, a albanski odbornici uopšte ni ne znaju srpski. Rafovi na severu su polu prazini, a predsednik Vučić je pitao zašto se uredba o zabrani srpske robe ne ukine da narod počne normalno da živi, jer su apoteke prazne, nema materijala za medicinske zahvate, a mnoge radnje su primorane na zatvaranje - rekao je Stević.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija