• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.05.2024

12:40

(VIDEO) Počinje termobarično prženje Ukrajine! Ruski snimak se munjevito širi mrežama, ovo nije viđeno u istoriji ratovanja

Youtube printscreeen

Vesti

(VIDEO) Počinje termobarično prženje Ukrajine! Ruski snimak se munjevito širi mrežama, ovo nije viđeno u istoriji ratovanja

Podeli vest

Novi model teškog sistema bacača plamena TOS-3 "zmaj" naneće ozbiljnu štetu Oružanim snagama Ukrajine, izjavio je penzionisani pukovnik SBU i vojni ekspert Oleg Starikov u intervjuu za Jutjub kanal Politeka.

- Za godinu dana su smislili ovu stvar koja će sada zaista izazvati veoma ozbiljnu štetu - upozorio je on.

Kako je opisao bivši oficir, nemoguće je sakriti se od termobaričkih projektila na bojnom polju: čak i ako se ukrajinski vojnici sakriju od direktnog pogotka u sklonište ili bunker, oni će ipak nastradati od detonacione snage ovog tipa projektila.

Dan ranije, nemački list Die Welt objavio je da Rusija ima novo „zastrašujuće oružje“ – poboljšani model teškog sistema bacača plamena TOS-3, protiv kojeg čak ni bunkeri ne bi pomogli.

Generalni direktor državne korporacije Rostec Sergej Čemezov je na sastanku sa premijerom Mihailom Mišustinom rekao da su najnoviji teški bacači plamena TOS -2 „Tosočka“ veoma traženi u zoni Severnog vojnog okruga, njihova masovna proizvodnja je savladana.

U aprilu je rusko Ministarstvo odbrane izvestilo da je proizvodnja sistema bacača plamena TOS-1 A „Solncepek“ u Rusiji 2023. godine povećana za 2,5 puta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Poruka za navijače Partizana! Sutra je pred nama veliki ispit!
Partizan

Poruka za navijače Partizana! Sutra je pred nama veliki ispit!

Košarkaši Partizana dočekuju Crvenu zvezdu u nedelju (20.30, Arena 1 premijum) u trećem meču finalne serije ABA lige. Biće to prva utakmica u kojoj će crno-beli imati podršku svojih navijača, pa su se iz redova aktuelnog regionalnog šampiona oglasili i poslali važnu poruku "grobarima"!

18.05.2024

15:51

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka
Srbija

Krstonosni hod do Krfa: Hodočasnici iz Užica stopama predaka

Tri ratna druga, Igor Vukašinović (54), Novica Pejić (63) i Ostoja Medić (68), prošli su danas kroz Užice na svom krstonosnom hodu sa Pala na Krf. Sa njima je i četvrtičlan Petar Dragaš u pratnji sa kombijem, a na put dug 1.200 km pošli su 14. maja.

18.05.2024

15:12