• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/S. K.

24.04.2024

11:50

Maratonski izazov na Fruškoj gori!  Više od trke!

fruškogorski maraton

Vesti

Maratonski izazov na Fruškoj gori! Više od trke!

Podeli vest

Jedna od najvećih manifestacija rekreativaca u Srbiji, Fruškogorski maraton, 47. put biće održan ovog vikenda a očekuje se više hiljada učesnika.

Start je na Popovici, a učesnicima će biti na raspolaganju 14 staza različitih dužina, od kojih su pet takmičarskog, a devet rekreativnog karaktera.
Predsednica Organizacionog odbora i Skupštine grada Novog Sada Jelena Marinković-Radomirović, istakla je da ova manifestacija predstavlja jedinstvenu kombinaciju prirode, sporta i zajedništva i pruža učesnicima nezaboravno iskustvo kroz prelepe pejzaže Fruške gore.


– Putem šumskih staza i fruškogorskih blagih padina, maraton ne samo što testira fizičku izdržljivost, već i duhovnu snagu svakog učesnika. On je više od trke, to je putovanje kroz predele bogate istorijom i kulturom, koje okuplja zajednicu proslavljajući istrajnost, izdržljivost i ljubav prema prirodi – kazala je Jelena Marinković- Radomirović.

Foto: fruškogorski maraton

 

 

Fruškogorski maraton je jedna od najstarijih manifestacija takve vrste, ne samo kod nas, nego i u Evropi. Sve staze su trasirane u brdovitom, šumskom pojasu Fruške gore, a duž staze su i manastiri Grgeteg, Staro i Novo Hopovo, Jazak i Bešenovo.

Najduža staza takmičarskog karaktera nazvana je Ultraekstremni maraton i dugačka je 134 kilometara, dok je najduža rekreativna staza Mali zapadni maraton sa 35, 9 kilometara.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)
Politika

Održane "Vaskršnje čarolije" na Savskom vencu (FOTO)

Tradicionalna manifestacija za decu „Vaskršnje čarolije“ održana je ovog vikenda u Topčiderskom parku ispred Konaka kneza Miloša gde se okupio veliki broj dece koja su zajedno sa predstavnicima opštinskog rukovodstva uživala u vaskršnjem programu u organizaciji Opštine Savski venac.

05.05.2024

23:41

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set