• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.04.2024

19:31

Nekoga određuje ime, a Anjinu profesiju "izabralo je" prezime!

Subotica.com/levačke novine

Vesti

Nekoga određuje ime, a Anjinu profesiju "izabralo je" prezime!

Podeli vest

Na republičkom takmičenju iz oblasti veterinarske medicine koje je nedavno održano u Rekovcu, učenica Hemijsko-tehnološke škole iz Subotice osvojila je prvo mesto!

U konkurenciji đaka iz cele Srbije, od Subotice do Surdulice, sa 82 poena Anja Zec je za sobom ostavila dvadesetak vršnjaka-takmičara. 

-  U ovoj školi sam mnogo toga naučila, a osvojeno prvo mesto na republičkom takmičenju doživljavam kao moj najveći uspeh do sada - kaže Anja, maturantkinja prve generacije veterinarskih tehničara u ovoj školi, piše subotica.com.

Takmičenje se sastojalo iz dva dela, teorijskog, gde su đaci rešavali test koji su sastavljali profesori sa Veterinarskog fakulteta u Beogradu, tako da su, kako kaže Anjin mentor dr Milan Kosanović, od 38 pitanja imali čak 15 nestandardnih i praktičnog, gde su svoje znanje mogli da primene.

Foto: Subotica.com/levačke novine

Praktični deo takmičenja u Rekovcu

 

Tako su ovce iz školske ekonomije u Rekovcu dobile injekcije, a uzeta im je i krv "na analizu". Sve to je ocenjivala tročlana komisija koju su činili veterinari.

Anja s oduševljenjem kaže da se sprema da u junu upiše Poljoprivredni fakultet u Novom Sadu gde će studirati veterinarsku medicinu.

Foto: Subotica.com/levačke novine

Profesor Milan Kosanović, doktor veterinarske medicine ima poverenja u Anju i njen uspeh

 

- Volela bih da se kasnije specijalizujem za nešto, da otvorim jednoga dana svoju ambulantu i da radim posao koji volim. Obožavam veterinu zbog toga što je to zahtevna profesija koja uvek iziskuje posvećenost i usavršavanje, jednostavno veterinarima nikada nije dosadno - kaže Anja, koju je i prezime sasvim slučajno usmerilo na posao sa životinjama. 

Ove godine školovanje završava prva generacija veterinarskih tehničara u Hemijsko-tehnološkoj školi, a dr Kosanović ističe da će mnogi od njih nastaviti dalje s veterinom. 

- Prva generacija je izuzetno jaka. Biće tu dosta doktora veterinarske medicine. Pošto mi nemamo onu klaisčnu ekonomiju kakvu imaju druge veterinarsko-poljoprivredne škole, naši učenici odlaze kod velikih poljoprivrednih proizvođača, farmera, u Zoo vrt, veterinarske stanice i ambulante, pa imaju neku širu lepezu za praktičnu nastavu - dodaje Kosanović .

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set