• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. T. - V. Ž.

24.04.2024

22:39

Svi Partizanovi junaci nikom ponikoše! Crno-beli ostali bez teksta

Starsportphoto

Partizan

Svi Partizanovi junaci nikom ponikoše! Crno-beli ostali bez teksta

Podeli vest

Pre utakmice im nije bilo dozvoljeno da pričaju, a posle utakmice nisu želeli da pričaju. Međutim, kakvu su partiju pružili, realno je da nisu imali šta ni da kažu.

Fudbaleri Partizana nisu dali nijednu izjavu za medije posle utakmice polufinala Kupa Srbije i poraza od Crvene zvezde 2:0. Dok su novinari čekali u tzv. miks zoni ne bi li, kao i posle svakog dosadašnjeg susreta večitih čuli šta akteri misle o utakmici, rezultatu, igri, rivalu, suđenju, atmosferi, nastavku sezone, kako bi te njihove reči preneli navijačima koji željno čekaju posle utakmice da čuju utiske i mišljenja aktera, fudbaleri „parno valjka“ su ćutke, jedan po jedan, prošli pored svih, ušli u klupski autobus i otišli kući – u sportski centar Zemunelo.

Ovaj put nisu imali povod da grme na sudiju, ovaj put nismo mogli da se tuđim greškama operu za poraz ili da svale krivicu ili makar deo krivice na druge aktere, ovaj put nije bilo ničeg „sa strane“ što je negativno uticalo na njihovo izdanje. Ovaj put su sami uprskali i to baš pošteno, pa je delovalo na momente da Zvezda „rutinira“ neki osrednji superligaški tim, a ne potencijalnog viceprvaka i pretendenta na finale Kupa.

Foto: Starsportphoto

 

 

Ostaće, međutim, mnoga pitanja da „vise“ u vazduhu. O stavu da ne žele da igraju derbi, o promeni tog stava, o sastancima sa upravom, o stavu uprave, o podršci uprave, o odluci uprave, o trominutnom razgovoru pored klupe u trenucima kad je meč trebalo da počne, o planovima za dalje, o očekivanjima do kraja sezone, o narednoj sezoni...

Trener Partizana Igor Duljaj, koji je uvek bio besprekorno korektan prema medijima, poštovao svakog novinara, uvažio svaku kritiku i odgovorio na svako pitanje, više puta je tokom večerašnjeg obraćanja na konferenciji za medije apelovao na nas novinare da „izveštavamo onako kako jeste i onako kako vidimo“. Jer je, kako je naglasio, to naš posao. I u pravu je. Samo je trebalo da i svojim pulenima skrene pažnju da je i njima, osim pukog teranja lopte, posao i obaveza da razgovaraju sa novinarima. I kad se slavi pobeda, trofej, plasman u Evropu, ali i kad je teško, kad je kriza, kad su porazi i nedaće.

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Sigurno je da igračima Partizana nije lako zbog dva poraza u derbijima u pet dana, zbog još jedne sušne sezone, zbog evidentnog izostanka adekvatne podrške uprave... Ali ako je Natho mogao pre samo nekoliko dana da poziva na bojkot derbija, ako je Jovanović smatrao da je neke druge aktere prošlog prvenstvenog derbija trebalo da bude sramota, onda su mogli i sad da kažu koju reč. Makar isključivo o sebi, svojoj igri i neslavnom završetku takmičenja u Kupu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o  PVO raketnom kompleksu Buk-M3!
Planeta

Godine mu ništa ne mogu, dobija razarajuću moć! Sve što niste znali o PVO raketnom kompleksu Buk-M3!

Ima li kraja uspešnim мodernizacijama sovjetskih i ruskih PVO raketnih sistema? Kada je počeo razvoj ”Buka (bukve)”, koji je trajao od 1972. do 1977. godine, s tim da su borbena ispitivanja počela 1977. godine, malo njih je slutilo da će ovaj naslednik ”Kuba”, na čijoj osnovi je i urađen, dočekati da bude veoma velika, gotovo neotklonjiva opasnost za sve što leti.

04.05.2024

15:06

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija