• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.Ž.

24.04.2024

22:15

OCENE: Filipović "sedi 1", otkud uopšte on u timu?! Antić i Kovačević ne mogu bez kiksa!

Starsportphoto

Partizan

OCENE: Filipović "sedi 1", otkud uopšte on u timu?! Antić i Kovačević ne mogu bez kiksa!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde posle prvenstvenog derbija, pobedili su Partizan 2:0 i u polufinalu Kupa Srbije i sa Vojvodinom će se boriti za pehar u meču koji će biti odigran u Loznici.

Crno-beli su prikazali lošije izdanje u odnosu na subotu, a tragičar tima je Aleksandar Filipović.

Autogol i loše postavljanje posle drugog gola dovoljno za epitet najlošije figure na meču, a i ovako je bilo iznenađenje videti ga kraj desne aut linije umesto Aranđela Stojkovića, međutim povratnik na klupu posle sduspenzije Igor Duljaj je tako odlučio. I pogrešio.

U nastavku je ipak uveo Stojkovića, međutim ni to nije bilo dovoljno. Nastavili su Antić i Filipović sa kiksevima iz prethodnog duela, vratio se na gol i Aleksandar Jovanović, ko zna, možda bi Krunić bolje odradio posao, ali...

Strelac gola u subotnjem derbiju Baždar ovog puta nije mnogo pokazao, Severina takođe, tako da je posle svega viđenog poraz bio neminovan.

 

OCENE

 

ALEKSANDAR JOVANOVIĆ (6.5) - Ove sezone uzdanica Partizana, iako je večeras primio dva gola, bio je najbolji pojedinac u crno-belom taboru. Povratak među stative, pa još u derbiju ipak, rezultatski neće pamtiti po dobrom. Kod prvog pogotka večitog rivala, tačnije autogola Filipovića ostao je šokiran na gol liniji. Kod drugog gola, možda je mogao i bolje da reaguje, Olanjinka ga je "probušio" šutem, i pogodio u njegovu stranu. Ipak, sprečio je treći gol Crvene zvezde u nastavku i to u nekoliko navrata, a mora da se istakne, posebno u finišu spasio je svoj tim debakla.

ALEKSANDAR FILIPOVIĆ (5) - Lako je posle bitke biti general, ali sigurno da je Igor Duljaj već posle prvih 45 minuta zažalio što je na desnog beka poslao baš Filipovića, umesto Aranđela Stojkovića. Kriminalna reakcija i autogol, dovoljno za "sedi jedan", a loše je bio postavljen i kod drugog gola.  

Foto: Starsportphoto©

 

BOJAN KOVAČEVIĆ (5,5)  - Samo za nijansu bolji, ali bukvalno, nego u prethodnom derbiju. Nije počeo loše, delovao je kao da je zaboravio subotnji derbi, ali onda je krenulo sa kiksom, posle kojeg je srećom sviran ofsdajd, ko zna šta bi bilo u nastavku akcije. Nije se dobro postavljao, naročito se to videlo kod drugog gola.

SVETOZAR MARKOVIĆ (6) - U prvih 45 minuta kapiten  Partizana neutralisao je Ndijaea, disao mu je non stop za vratom. Duljaj mu je dao taj zadatak i on ga je odradio. Platio je ceh kapitenskoj traci, jer ga je sudija Milanović pre početka utakmice kaznio zbog kašnjenja tima, a mnogi su ostali u čudu kada ga je u poluvremenu trener Partizana ostavio u svlačionici.

NIKOLA ANTIĆ (5)  - Tanko. Izgleda da potpuno izgubi kompas i samopouzdanje kad krene sa greškama. Onda krene serija i ode sve u propast. Delovao je i na polovini crveno-belih, previše loših pasova, nesigurnosti. Ispao kod drugog gola, ostao ukopan, sve u svemu loše izgledao na terenu.

Foto: Starsportphoto©

 

LEONARD OVUSU (5,5) - Dobar start utakmice, presekao jedan obećavajući napad za crveno-bele. Zatvarao je Ivanića i uglavnom je to dobro odradio. Bio u šesnaestercu prilikom oba gola Crvene zvezde i ništa nije mogao da uradi osim da isprati lopte u gol i radovanje crveno-belih.

JUNG DŽUN GOH  (6) - Nije to bio Korejac kakvog ga navijači znaju iz ove sezone. Imao je dobro kretanje, bilo ga je svugde, ali bez nekog konkretnog učinka. Viđen u prvoj većoj šansi Partizana na utakmici, kada ga je "izbacio" Baždar. Dobro je šutirao, ali Glazer odbranio. Od Goha se mnogo, mnogo više očekuje. 

KSANDER SEVERINA (6) - Odlično počeo meč, nastavio tamo gde je stao u subotu, ali, ne, daleko je to bilo od izdanja crnpo-bele sedmice u prošlom derbiju u kojem je bio najbolji pojedinac u svom timu. Pamti se odlično proigravanje Kalulua, koji ipak nije prošao Dragovića, a učestvovao u akciji koju je povukao Zahid, 

Foto: Starsportphoto©

 

GAJAS ZAHID (5,5) Ništa specijalno nije pokazao. Jedna od bleđih utakmica ove sezone. U prvom poluvremenu povukao je jednu kontru, dodao do Severine, ovaj uposlio Baždara koji je šutirao preko gola. 

ALDO KALULU (5,5) Osim jedne polušanse, koju mu je "spakovao" Severina i koju nije iskoristio ništa posebno nije uradio. To je potvrdio i Duljaj, koji ga je izveo iz igre u drugom poluvrtemenu.

SAMED BAŽDAR (6) - Bilo je najava da bi strelac prvog gola u prethodnom derbiju mogao da ostane na klupi, a da meč pošne Saldanja, međutim Duljaj je ipak odlučio drugačije. Baždar ovog puta nije postigao gol, nije prikazao igru kao pre nekoliko dana. Tek da se pomene situacija kada je Iskoristio grešku defanzica Zvezde i "spojio" Goha sa golom i jedan šut preko gola. Malo...

 

IZMENE:

 

Od 46. ARANĐEL STOJKOVIĆ (6) - umesto Svetozara Markovića. Dašak vetra uneo je Stojković ulaskom na teren. Bilo ga je i na desnoj strani Zvezdine polovine, ali su crveno-beli defanzivci bez većih problema neutralisali njegove pokušaje sa boka. POsle svega viđenog večeras sigutrno da bi bio bolje rešenje od Filipovića, ali, to je što je. 

od 56. NEMANJA NIKOLIĆ (6) - umesto Kalulua. Prodrmao je malo Nikolić Partizan ulaskom u igru. Ipak, čini se da su se crno-beli predali i pre njegovog ulaska, tako da se i on utopio u sivilo tima. Posle jednog snažnog šuta sa distance crno-beli su mogli do gola, ali je Glazer odbio loptu u korfner. 

od 63. BIBARS NATHO (6) umesto Goha. I u prvenstvenom duelu Duljaj ga je uveo u igru, doduše ovog puta malo ranije, a kao i tada, isto važi i sada. Iskusni vezista Partizana nije mnogo promenio na terenu.

od 63 ALEKSA JANKOVIĆ (5,5) umesto Severine - Nikakvu specijalnu dobit Partizan nije dobio njegovim ulaskom. Okej, probao je Duljaj, nije vredelo, 

od 72. MATEUS SALDANJA (5,5) umesto Antića . Slično kao i Natho u prvenstvenom derbiju, ušao je u drugom poluvremenu, ali i na ovoj utakmici pokazao da je pauza zbog povrede učinila svoje. Ništa Partizan nije bio opasniji na terenu sa njim i Baždarom u napadu, nego dok je sedeo na klupi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija