• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

17.04.2024

20:05

KRAJ: Real nakon penala izbacio Mančester siti!

Tanjug/AP

Fudbal

KRAJ: Real nakon penala izbacio Mančester siti!

Podeli vest

Uživo pratite revanš mečeve preostala dva četvrtfinala Lige šampiona između Mančester sitija i Reala na "Itihadu", odnosno, Bajerna i Arsenala na "Alijanc areni".

MANČESTER SITI - REAL MADRID  1:1 (0:1)

Strelci: De Brujne - 76 Rodrigo 12
Grad: Mančester

Stadion: "Itihad"

Sudija: Danijele Orsato, Italija

MANČESTER SITI: Ederson - Voker, Diaz, Akandži (od 112. Stouns), Gvardiol - Rodri, De Brujne (od 112. Kovačić) - Silva, Foden, Griliš (od 72. Doku) - Holand (od 90. Alvarez) 
Trener: Pep Gvardiola

REAL MADRID: Lunjin - Mendi, Ridiger, Načo, Karvahal (od 109. Militao) - Valverde, Kamavinga, Kros (od 79. Modrić) - Belignem - Rodrigo (od 86. Diaz), Vinisijus (od 103. Vaskez)
Trener: Karlo Ančeloti

 

 

BAJERN - ARSENAL   1:0 (0:0)

Strelac: Kimih 64
Grad: Minhen

Stadion: "Alijanc arena"

Sudija: Dani Makeli, Holandija

BAJERN: Nojer - Kimih, Dajer, De Liht, Mazraui (od 76. Kim) - Lajmer, Gorecka - Sane (od 89. Upamekano), Musiala, Gereiro - Kej
Trener: Tomas Tuhel

ARSENAL: Raja - Vajt, Gabrijel, Saliba, Tomijasu (od 86. Nketia) - Odegard, Žoržinjo (od 68. Žezus), Rajs - Saka, Haverc, Martineli (od 68. Trosar) 
Trener: Mikel Arteta

 

UŽIVO

PENALI: 

3:4 - Pročitao je Ederson plan Ridigera, ali je Nemac bio precizan i odveo Real Madrid u polufinale Lige šampiona! 

3:3 - Siguran je Ederson! Golman Mančester sitija poravnava rezultat, ali će mu biti potrebno da sada odbrani udarac Ridigera. 

2:3 - Bez greške Načo vara Edersona! Ogroman pritisak je sada na leđima Edersona! 

2:2 - Prekida seriju promašaja Fil Foden! Potrebno je da Ederson odbrani penal Naču. 

1:2 - Precizan je Lukas Vaskez, Real nakon treće serije ima prednost! 

1:1 - LUNJIIIIIIN! Brani Ukrajinac još jedan penal, sada je zaustavio udarac Matea Kovačića. 

1:1 - Siguran je Džud Belingem! Ponovo smo na početku...

 

 

1:0 - Sraman penal Bernarda Silve... Gađao je Portugalac po sred gola, Lunjin je ostao i uhvatio žiovu loptu. 

1:0 - GREŠI MODRIĆ! Pročitao je Ederson iksusnog hrvatskog fudbalera i odbranio njegov penal! 

1:0 - Vodi Mančester siti, siguran je Hulijan Alvarez, Lunjin na jednu, a lopta odlazi na drugu stranu. 

Prvi će šutirati fudbaleri Mančester sitija, odlučio je kapiten Kajl Voker. 

DRUGI PRODUŽETAK

120. minut - Poslednja prilika na meču - Hulijan Alvarez gađao je sa distance, ali je na pravom mestu Andrej Lunjin. Glavni arbitar svira kraj, idemo na penale! 

117. minut - Sve više grešaka na obe strane, ostali su akteri večerašnje utakmice bez snage. 

113. minut - Tek što je ušao u igru odmah preti Mateo Kovačić. Hrvatski reprezentativac sačekao je dobar pas Žeremija Dokua, ali je na pravom mestu bio Ridiger. 

112. minut - Čini se da oba trenera spremaju penale, sada dvostruku izmenu pravi Gvardiola, na terenu su Kovačić i Stouns. 

109. minut - Ne može da nastavi utakmicu Harvahal, muče grčevi kapitena Real Madrida, menja ga Eder Militao. 

106. minut - Počinje drugi produžetak, 15 minuta nas deli od penal serije na "Itihadu". 

PRVI PRODUŽETAK

105. minut - VELIKA ŠANSA! Propustio je Antonio Ridiger stopostotnu priliku da donese prednost "blankosima" u finišu prvog produžetka! 

Foto: Tanjug/AP

 

103. minut - Mora Anćeloti da rotira zbog povrede Vinisijusa, Brazilca menja univerzalac Real Madrida - Lukas Vaskez. Bliži se kraj prvog produžetka. 

100. minut - Nema uzbuđenja nakon deset minuta igre u prvom produžetku. Real se grčevito brani pred naletima Mančester sitija, ali odoleva odbrana gostiju. 

95. minut - Real ne može da dođe do poseda na startu produžetaka! Sada je dobar nalet Mančestera išao preko Dokua, reaguje Mendi i loptu šalje daleko od svog gola. 

92. minut - Kratka pauza na "Itihadu" nakon sudara Belignema i Diaza, žalio se vezista Real Madrida na povredu, ali će biti u stanju da nastavi utakmicu. 

90. minut - Počeo je prvi produžetak u Mančesteru! Gvardiola menja napadača, a na terenu je umesto Holanda Hulijan Alavarez. 

DRUGO POLUVREME 

KRAJ! Produžeci u Mančesteru!

KRAJ! Bajern Minhen je minimalnim rezultatom savladao Arsenal i plasirao se u polufinale Lige šampiona! 

Foto: Reuters

 

90. minut - Nadoknada na obe utakmice je četiri minuta! 

88. minut - Povukao je kontru Real Madrida rezervista Braim Dijaz, ali ga je sa leđa srušio Rodri i zaslužio žuti karton. 

83. minut - Nastavlja se pritisak Mančester sitija na poslednju liniju Real Madrida, ponovo je u prilici bio Kevin De Brujne. 

80. minut - VELIKA ŠANSA! Izašao je Gabrijel Žezus sam pred Manuela Nojera nakon Sakine asistencije, ali se napadač Arsenala propisno obrukao, ostaje 1:0. 

78. minut - Sjajan pokušaj Kevina De Brujnea sa distance, malo je falilo da Belgijanac za sto sekundi donese kompletan preokret Mančester sitiju. 

76. minut - GOOOOOOOOOL! Vraća se Mančester siti, pravo niotkuda se Kevin De Brujne našao u šansi za gol, odmah je Belgijanac šutirao i probuio Lunjina - 1:1!

 

 

72. minut - Rezervista Žeremi Doku pokušao je da napravi višak po levoj strani, ali dobro reaguje Federiko Valverde. Muči se Mančester siti da dođe do gol šanse večeras. 

69. minut - Nema Mikel Arteta šta da čeka, odmah dvostruka izmena trenera Arsenala, na terenu su Žezus i Trosar, a na klupu se sele Žoržinjo i Martineli. 

67. minut - Traje pritisak Mančester sitija, ali rupa u odbrani Real Madrida još uvek postoji! 

64. minut - GOOOOOOOOOOL! Bajern uspeva da matira Raju posle spetkakularne kontre! Jozua Kimih pratio je akciju i iz drugog plana pokupio centaršut Gereira za 1:0!

 

 

60. minut - Stravičan pritisak Mančester sitija, svi fudbaleri Real Madrida saterani su u svoj kazneni prostor, ali "građani" ne uspevaju da pronađu rupu u odbrani gostiju, još uvek je 0:1. 

56. minut - Imao je veliku šansu Hari Kejn da donese prednost Arsenalu, dobro je reagovao Takehiro Tomijasu. 

Foto: Tanjug/AP

 

52. minut - Mnogo sreće za Nača! Kapiten Reala je prevario Lunjina i umalo ugurao loptu u svoj gol, ali je u poslednjem momentu uspeo da je izbije u korner. 

50. minut - Bar deset odbrana ima večeras Andrej Lunjin! Ukrajinac je sada zaustavio pokušaj Rodrija sa distance, sjajan je među stativama golman Real Madrida večeras. 

47. minut - VELIKA ŠANSA! Okvir gola sačuvao je Arsenal u Minhenu nakon sjajnog udarca Gorecke, ostaje 0:0!

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! 

PRVO POLUVREME

45. minut - Po 60 sekundi nadoknade u prvom poluvremenu na obe utakmice! 

40. minut - Nekoliko dobrih akcija napravio je Arsenal, utisak je da gosti iz Londona ne žele da postignu "običan" gol već žele da se ušetaju u gol Bajerna...

35. minut - Nastavljaju se strahoviti naleti Mančester sitija, zapretio je sada Džek Griliš, ali dobro je reagovao Lunjin. Biće korner za domaći sastav, još jednom reaguje odbrana "građana". 

Foto: Tanjug/AP

 

31. minut - Nije Arsenal došao da se brani u Minhen, sada je na mukama bio Manuel Nojer nakon udarca Kai Haverca, dobro interveniše kapiten Bajerna. 

27. minut - Totalna ofanziva Mančester sitija na "Itihadu", svim silama četa Pepa Gvardiole želi da dođe do izjednačenja. Otvara to mnogo prostora za kontre Reala, jednu od takvih pokušao je da iskoristi Valverde, ali je gađao daleko preko gola. 

23. minut - Malo je falilo da Bajern povede na "Alijanc" areni nakon što su kombinovali Mazraui i Rafael Gereiro. Marokanac je gađao, ali dobra reakcija Raje, ostaje 0:0. 

19. minut - VELIKA ŠANSA! Trajao je napad Mančester sitija dugo, nakon centaršuta De Brujnea glavom je gađao Holand i pogodio prečku! U nastavku se lopta odbila na nogu Bernardu Silvi, ali Portugalac nije uspeo da je iskontroliše. 

 

 

16. minut - Beležimo još jedan opasan napad Bajerna, Liroj Sane pobegao je po levoj strani i pokušao da uposli Kejna, ali je na mestu bio Vili Saliba. Imaće Bavarci samo korner, bez opasnosti za Raju. 

15. minut - Dve opasnosti pred golom Andreja Lunjina, oba puta je gađao Kevin De Brujne, ali se Ukrajinac nije dao prevariti, ostaje 0:1. 

12. minut - GOOOOOOOOOOOL! Real Madrid vodi u Mančesteru! Sjajna akcija "blankosa" koju je golom krunisao Rodrigo. Brazilac je bio na pravom mestu nakon odbrane Edersona i poslao loptu u praznu mrežu "građana" - 0:1. 

 

 

11. minut - Prvi pokušaj Madriđana na "Itihadu", gađao je Eduardo Kamavinga, ali je na pravom mestu bio Ederson. 

Foto: Tanjug/AP

 

8. minut - Dobra akcija Mančester sitija koju je završio Kevin De Brujne. Bio je Belgijanac u teškoj poziciji da šutira, ali je rešio da gađa ka Lunjinu umesto da pošalje centaršut, iskoristio je to golman Real Madrida, ostaje 0:0. 

6. minut - Ponovo pokušaj Kejna. Raspoložen je engleski reprezentativac, ali je opet bio neprecizan. Ovog puta je tukao sa ivice šesnaesterca.

4. minut - Prvi je zapretio Bajern, preko Harija Kejna. Probao je iskusni napadač šutem iz okreta, ali je lopta otišla pored stative.

1. minut - Utakmice su počele! 

Pre meča: 

20:45 - Na klupi Bavaraca nalazi se Aleksandar Pavlović, momak koji je dobio poziv Julijana Nagelsmana, ali za Nemačku još nije debitovao zbog infekcije oka.

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

 

20:26 - Mesto u polufinalu Lige šampiona već su obezbedili Borusija Dortmund i Pariz Sen Žermen!

20:18 - Ima Tomas Tuhel mnogo problema sa povredama zbog čega će po krilu večeras delovati Rafael Gereiro. Portugalac je tokom karijere igrao beka, ali nakon što je iz kombinacije ispao Serž Gnabri, večeras će igrati nešto bliže golu. 

Nojer - Kimih, Dajer, De Liht, Mazraui - Lajmer, Gorecka - Sane, Musiala, Gereiro - Kej. 

Sa druge strane, Mikel Arteta izveo je očekivanih 11 na "Alijanc Areni". 

Raja - Vajt, Gabrijel, Saliba, Tomijasu - Odegard, Žoržinjo, Rajs - Saka, Haverc, Martineli. 

 

 

20:10 - Teška artiljerija i Pepa Gvardiole i Karla Anćelotija. Nema iznenađenja - oba stratega na teren su poslali najbolje što imaju. 

Mančester siti: Ederson - Voker, Diaz, Akandži, Gvardiol - Rodri, De Brujne - Silva, Foden, Griliš - Haland. 

Real Madrid: Lunjin - Mendi, Ridiger, Načo, Karvahal - Valverde, Kamavinga, Kros - Belignem - Rodrigo, Vinisijus. 

20:07 - Pitanje plasmana u polufinale na oba večerašnja susreta biće rešena tek večeras budući da su prvi mečevi između Mančestera i Reala, odnosno, Bajerna i Arsenala završena bez pobednika. 

20:05 - Dobro došli na lajv prenos revanš mečeva preostala dva četvrtfinala Lige šampiona između Mančester sitija i Real Madrida, odnosno, Bajerna i Arsenala. Sve detalje sa ovih utakmica uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zaplenjen duvan u Leskovcu! Krivična prijava osumnjičenima
Istraga u toku

Zaplenjen duvan u Leskovcu! Krivična prijava osumnjičenima

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Leskovcu podneće krivične prijave protiv trojice muškaraca starosti 60, 54 i 42 godine, kao i protiv četrdesetosmogodišnje žene zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

30.04.2024

15:20

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija