• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

25.04.2024

12:50

Gde je bio i šta je radio na prošlim derbijima? Ovakvog Olanjinku su čekali u Zvezdi! (FOTO/VIDEO)

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Gde je bio i šta je radio na prošlim derbijima? Ovakvog Olanjinku su čekali u Zvezdi! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Crvena zvezda dočekala je Pitera Olanjinku (28) u punom sjaju! Iskusni nigerijski napadač sinoć je crveno-belima maltene sam doneo pobedu protiv Partizana u polufinalu Kupa Srbije (2:0), pošto je na majstorski način postigao drugi pogodak, a itekako je zaslužan za prvi, pošto je naterao Aleksandra Filipovića da utera loptu u sopstvenu mrežu.

Nekadašnji as praške Slavije dobio je šansu od starta utakmice, što nije bio slučaj u prethodna dva prvenstvena derbija i može se reći da je bio nerešiva enigma za defanzivce crno-belih, naročito za pomenutog Filipovića. Momak rodom iz Ibadana bio je koban za Partizan u tom periodu od 27. do 29. minuta, a mogao je da podeblja svoj učinak da je početkom drugog poluvremena samo malo niže šutirao u situaciji jedan na jedan sa golmanom Aleksandrom Jovanovićem.

I tada je, kao u mnogo slučajeva dotad i posle toga, fintom bacao na zemlju igrače crno-belih, dokazavši da je možda i nepravedno zapostavljen u nekim ranijim okršajima sa večitim rivalom. Olanjinka je u prvom derbiju, u kojem je Zvezdu vodio Barak Bahar, igrao nekakvog ving-beka sa ofanzivnim karakteristikama, a zamenjen je posle prvog poluvremena.

Foto: Starsportphoto©

Olanjinka posle gola Partizanu

 

Drugi ovosezonski derbi, odigran u martu, završen je rezultatom 2:2, a Piter je šansu dobio na startu drugog dela meča, kada je Zvezda gubila 2:1 i jurila rezultat. Bio je dobar na terenu, stalna pretnja po defanzivce rivala, ali to mu nije obezbedilo startnu postavu u narednom duelu večitih.

Prošle subote, takođe je meč počeo sa klupe, a šansu je dobio u 80. minutu, kada je ekipa gubila 2:1. Usledio je preokret i pobeda crveno-belih 3:2, a iskusni Nigerijac juče je konačno dočekao da derbi počne od početka i da dobije pravu pravcatu šansu. Dakle, ne da bude oročen na poluvreme, sa nekom izmišljenom ulogom kao kod Bahara, već da bude stalna opasnost po levoj strani, jedna od glavnih napadačkih poluga.

I bio je to pogodak u metu Vladana Milojevića! Nigerijac je kod prvog gola sjajno dočekao centaršut In Bom Hvanga, a onda naterao Filipovića na grešku i autogol.

 

 

Ipak, ono zbog čega je doveden u Zvezdu bio je taj drugi gol koji je postigao. Ono što je uradio Olanjinka čist je pokazatelj Osmanu Bukariju i Šerifu Ndijajeu kako bi trebalo da se ponaša napadač u gol šansi. Prijem na grudi, pa precizan volej, bez petljanja, izmišljanja ili traženja bolje pozicije za udarac.

 

 

Piter je time opravdao epitet velikog pojačanja i podsetio je na fantastične partije iz praške Slavije, gde je dominirao i gde je u periodu od 2018. do 2023. godine postao legenda kluba. Ljudi koji pomno prate evropske kupove, ovog napadača sigurno su primetili i u Ligi šampiona, naročito 2019. godine, kada je do ludila dovodio milanski Inter i to na "San Siru".

Foto: FK Crvena zvezda

Olanjinka na predstavljanju prošlog leta

 

Ove sezone odigrao je 37 mečeva za Zvezdu, postigao je devet, a namestio pet golova. Moguće da bi mu učinak bio znatno bolji da je imao pravu ulogu. Možda je upravo sinoćnjim izdanjem zacementirao mesto u startnoj postavi na levoj strani napada.

Nakon meča je priznao da je ovu šansu dugo čekao. Čekao i dočekao.

- Ovu priliku sam dugo čekao. Veoma sam srećan što sam je dobio i iskoristio. Mislim da je ova utakmica bila teža nego prethodna - miran je bio Nigerijac nakon sjajne partije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hristos vaskrese! Informer vam želi srećan Vaskrs!
Društvo

Hristos vaskrese! Informer vam želi srećan Vaskrs!

Pravoslavni hrišćani obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista, praznik koji simbolizuje pobedu života nad smrću. Vaskrs se proslavlja uz tucanje jajima, svečanu trpezu i stare običaje... Na Vaskrs ustanite rano, i nemojte na spavanje pre ponoći!

05.05.2024

00:00

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija