• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.05.2024

22:27

Postoje dve veze između masakra u Ribnikaru i Duboni! Majka ubijene devojčice: Neko je svoje dete učio da puca! (VIDEO)

Maša Banđur

Live TV

Postoje dve veze između masakra u Ribnikaru i Duboni! Majka ubijene devojčice: Neko je svoje dete učio da puca! (VIDEO)

Podeli vest

Urednik hronike Informera Nikola Resanović gostovao je u emisiji "Info veče" Informer TV i govorio o dva masakra koja su pre godinu dana zavila Srbiju u crno.

Resanović ističe da je zločin u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" specifičan po tome što se dogodio u školi, a izvršilo ga je dete.

- Sećamo se dva jeziva masakra. Ukupno 19 mladih života je ugašeno. Važno je da se sećamo kako bi nekako pokušali da dođemo do uzroka svega toga. Verujem da svaka porodica treba da pogleda sebe u ogledalo, da vidimo u kakvim uslovima nam odrastaju deca. Majka ubijene Eme Kobiljski je izjavila da je svoje dete učila da se druži, a neko je svoje vodio i učio da puca. Zločin u Ribnikaru je specifičan po tome što se desio u školi. Postoje dve veze između ova dva masakra. Prvo, roditelji su dali oružje u ruke Kosti K, kao što je otac dao pušku Urošu Blažiću. Blažić je pomenuo, prilikom hapšenja, da je bio omalovažavan, a prema izjavama svih meštana, govorio da je superioran - rekao je Resanović i dodao:

- Oba monstruma su došla iz relativno dobrostojećih porodica, pogotovo ovaj dečak iz Ribnikara. Sve to se može videti iz ponašanja roditelja dečaka ubice. Oni svoju odbranu baziraju na tome da je sistem zakazao, a ne oni kao roditelji. Po meni, tu je suština. Moguće da je taj dečak bio bez ikakve kontrole roditelja. Otac je rekao da je sinu dao oružje u ruke jer je "mislio da je on zreo". Vidi se da ni roditelji dečaka ubice ne pokazuju neku empatiju. Oni su se prvo uplašili za svoju imovinu. Pokušavali su da šta mogu prodaju što pre.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas
Društvo

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas

Želju da se saradnja sa Srbijom nastavi u oblasti nauke osnivanjem novog Naučno-tehnološkog inkubacionog centra koji bi se bavio različitim saradnjama iz oblasti tehnologije i nauke, izrazo je predsednik upravnog odbora kompanije Šandong (Shandong International) Zuang Jong, koji se sastao sa ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelenom Begović.

18.05.2024

12:20

Hronika

Sport

Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!
Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!

Mađarski premijer kaže da je opravdano pretpostaviti da je motiv za atentat na slovačkog premijera bio rat u Ukrajini, budući da snažnim centrima moći odgovara da taj sukob bude nastavljen. Sugerisao je da je to u interesu Amerike

18.05.2024

11:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija