• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

24.04.2024

22:01

Milojević: Hteli smo da pobedimo pre penala, Partizan igrao najvažniju utakmicu

Starsportphoto©

Crvena zvezda

Milojević: Hteli smo da pobedimo pre penala, Partizan igrao najvažniju utakmicu

Podeli vest

Srećan sam što ću igrati finale Kupa Srbije sa Crvenom zvezdom, a cilj je osvajanje duple krune, kaže trener fudbalera crveno-belih Vladan Milojević.

On je istakao da je ovo bila specifična utakmica, jer je igrana na eliminaciju, pa je napravio izmene u timu.

- Utakmica je bila dobra. Za razliku od ostalih derbija, specifična utakmica. U 90 minuta smo morali da pobedimo. Cilj je bio da završimo bez penala, jer su lutrija. Čestitam Duljaju i njegovom timu, dobro su pripremili utakmicu, mada smo im mi osujetili planove. Drago mi je finale, posebno sa Zvezdom. Nisam ga imao u proteklom mandatu. Uzeo sam Kup sa Čukaričkim, to mi je prvi trofej u istoriji. Cilj nam je da napadnemo oba trofeja. I u prvenstvu i u Kupu. Ovo će mi biti prvo finale sa Zvezdom - rekao je Milojević (zaboravio na finale 2019. godine). 

Foto: Starsportphoto

 

On je objasnio kako je koncipirao tim i zašto je vršio neke izmene. 

- Šerif radi ozbiljan posao za špica. Igra pod pritiskom, dobija duele. Sa dva dobra štopera, i sa mladim Kovačevićem i sa Svetom Markovićem. Sad nam slede sve teške utakmice. Partizan, TSC...sve su to evropske ekipe, potrebni su nam svi igrači. Kanga je meni standardan igrač. Nisam rob imenima. Šta odlučimo stručni štab i ja, kakvog protivnika očekujemo... Želeli smo ovakvu formaciju. Da je utakmica bila drugačija, Kanga bi bio tu. Ovako nije bilo potrebe, Kangi smo dali malo predaha. Olanjinka se energetski potrošio. Dosta utakmica je ulazio sa klupe, jako je teško kad ispadate iz ritma. Potrebna mu je takmičarska forma. Dragović kuburi sa povredom, svaki pad oseti bol. On je veliki profesionalac i prevazilazi to. Bukari nije trenirao, izašao je iz povrede. Sve je super, verovatno sam ja pogrešio i u izboru 11 startnih i u izmenama. Bukari je dobro odigrao prošlu utakmicu, trebalo je da odigra manje, jer dolazi iz ozbiljne pobede. Nisam želeo da gubim igrača zbog 15, 20 minuta - istakao je Milojević.

U jednom trenutku je pohvalio golmane, ali nije znao da kaže hoće li Omri Glazer biti u Zvezdi i sledeće godine. 

- Volim sve momke i poštujem. Kao trener, voleo bih da svi moji igrači ostanu, ali to je nemoguće. U ovom trenutku ne razmišljam o tome. Omri je veliki profesionalac. Imam izuzetnog trenera Golmana Duleta Gašića i Nemanju Supića. Oni su zaslužni i za Borjana i mogu samo da im poručim da nastave tako da rade - kaže Milojević. 

Foto: Starsportphoto

 

 

Poseban osvrt napravio je na golmana Partizna.

- Golman Jovanović je otišao u Partizan, a ja sam došao u njegov bivši klub, Apolon iz Limasola. On je bio najbolji golman kiparskog prvenstva. Pravi profesionalac. Apolon je osvojio titulu, a Jovanović je imao važnu ulogu. Video sam kroz razgovor sa ljudima tamo u klubu da je jako dobar golman. Dosta toga je doneo Partizanu. Nefer bi bilo da ne spomenem Glazera. Mogli smo da vidimo njegove dobre odbrane - rekao je Milojević.

Ovaj put nije izvlačio statistiku, jer mu nije išla na ruku, ali i za to je imao objašnjenje. 

- Uvek je najslabije kad se meri. Ali u prethodnom izlaganju sam objasnio. Ovo je specifična utakmica. U prvom derbiju smo bili u minusu, morali smo da budemo agresivni. Imali smo posle u plej-ofu, nju smo dobili, imali smo pritisak bodova. Ovo se igralo na ispadanje. Ne znate hoćete li da imate dan ili će protivnik imati dan. Dok se okrenete, ispali ste. Ova utakmica je drugačija po značaju i zbog toga je drugačiji izbor nekih igrača. Žrtvovali smo organizaciju igre. Oni su izašli sa najbrđim igračima. Prvu utakmicu su igrali sa Nathom koji je kvalitetan igrač, ali nema više motoriku i energiju. Videli smo Goha koji je bio fantastičan. Mislim da smo danas pogodili sa zamislima - istakao je trener.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija