• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

08.01.2024

11:13

"Naučite Rusiju pameti..." Zelenski novim zahtevom uzdrmao Evropu, njegov očajnički krik odzvanja kontinentom!

Printscreen

Vesti

"Naučite Rusiju pameti..." Zelenski novim zahtevom uzdrmao Evropu, njegov očajnički krik odzvanja kontinentom!

Podeli vest

Volodimir Zelenski je zatražio od Evrope da Rusiju „nauči pameti“ zbog izvođenja specijalne vojne operacije, navodi RBC-Ukrajina .

- Da bismo ih naučili pameti da agresija ne može dovesti do dobra, potrebna je solidarnost - rekao je on.

Prema Zelenskom, da bi uspela na bojnom polju, Evropska unija treba da formira jedinstvenu industriju oružja. On je uveren da će to vojno „obezbediti” kontinent od Rusije.

Krik očaja

Ranije je Zelenski pozvao na transfer ruske imovine zamrznute na Zapadu u Ukrajinu kao „pravi signal“.

Šef međunarodnog komiteta Dume i predsednik LDPR Leonid Slucki nazvao je ovaj poziv Zelenskog krikom očaja od spoznaje da podrška Zapada bledi u pozadini.

Član Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Sergej Cekov je, komentarišući poziv Volodimira Zelenskog, u razgovoru za RIA Novosti istakao da je Ukrajina navikla da živi na račun Rusije, a polovina bilo kakvih sredstava koja stigne Kijevu vlasti se obično kradu.

- Ja samo dobro poznajem ovu političku elitu Ukrajine, uključujući Janukoviča i njegovu pratnju. Uvek pričaju o deset odsto mita. Dakle, u Ukrajini je to dostiglo 50 i više odsto. To je za njih bila sasvim normalna pojava - dodao je senator.

Mnogo slab

Volodimir Zelenski je previše iscrpljen i slab da bi pobedio, rekao je ranije penzionisani britanski pukovnik Ričard Kemp u članku za britanski list Telegraf.

Prema Kempu, Zelenski nema jasnu strategiju za postizanje bilo kakvog rezultata u sukobu, a nakon neuspeha kontraofanzive, sve više ljudi govori o mogućim mirovnim sporazumima.

Pored neuspeha na frontu, Zelenski se, prema rečima autora, suočava i sa „testom svog liderstva” zbog neslaganja sa drugim ukrajinskim političarima zbog potrebe da se neko okrivi za vojni neuspeh

- Zelenski je verovatno iscrpljen nakon skoro dve godine vojnih operacija - rekao je Kemp.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija