• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.05.2024

15:40

Šok! Dolazi i Putin?! Službe SAD saznale zastrašujuće stvari: Kinezi dobili fantastične vesti, ni Zapad ovo nije očekivao!

Shutterstock, Reuters

Vesti

Šok! Dolazi i Putin?! Službe SAD saznale zastrašujuće stvari: Kinezi dobili fantastične vesti, ni Zapad ovo nije očekivao!

Podeli vest

Američki obaveštajni stručnjaci su procenili da se Rusija i Kina sve više udružuju u vojnim pitanjima, uključujući mogućnost napada na Tajvan.

Ovo je motivisalo američku administraciju da razvije nove strategije za suočavanje s potencijalnim pretnjama, što je preneto od strane Blumberga.

Avril Hejns, vođa Nacionalne obaveštajne službe, istakla je da se prvi put vidi saradnja Kine i Rusije u vezi s Tajvanom, naglašavajući da je ovo područje gde Kina jasno pokazuje želju za saradnjom s Rusijom.

Tokom svedočenja pred Kongresom, Hejns je odgovarala na pitanja, uključujući i ono senatora Republikanske stranke Majka Raundsa iz Južne Dakote, koji je izrazio zabrinutost zbog ovog scenarija.

Hejns je istakla da je verovatno da bi sukob s jednom zemljom doveo i do sukoba s drugom, što bi imalo veliki uticaj na planiranje vojnih operacija.

Ona je takođe naglasila da obaveštajne procene pokazuju rastuću saradnju između Rusije i Kine u različitim sektorima, uključujući politički, ekonomski, vojni i tehnološki.

General-potpukovnik Džefri Kruz potvrdio je zabrinutost Ministarstva odbrane zbog povećane saradnje između Rusije i Kine, ističući da to utiče na strategiju vojnih snaga.

Podsećamo da su Rusija, Kina i Iran održali zajedničke vojne vežbe u martu pod nazivom „Pomorski bezbednosni pojas – 2024“ u Omanskom zalivu i Arapskom moru.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas
Društvo

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas

Želju da se saradnja sa Srbijom nastavi u oblasti nauke osnivanjem novog Naučno-tehnološkog inkubacionog centra koji bi se bavio različitim saradnjama iz oblasti tehnologije i nauke, izrazo je predsednik upravnog odbora kompanije Šandong (Shandong International) Zuang Jong, koji se sastao sa ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelenom Begović.

18.05.2024

12:20

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija