• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.01.2024

08:00

Gotovo je! Poljaci proglasil veliku Putinovu pobedu! Zapad ponižen do kraja, propao pokušaj nokautiranja Rusije!

Reuters/printscreen

Vesti

Gotovo je! Poljaci proglasil veliku Putinovu pobedu! Zapad ponižen do kraja, propao pokušaj nokautiranja Rusije!

Podeli vest

Rusija je mogla da izdrži udar Zapada na svoju ekonomiju, smatra kolumnista Andžej Ščesnjak u tekstu za magazin "Misl Polska".

Poljski list je istakao tačnost Putinove prognoze o ekonomijama Ruske Federacije i Nemačke.

- Snažan udar Zapada na rusku ekonomiju mogao je da sruši najvećeg igrača. Ali Rusija je preživela… Pobednik nije onaj koji zadaje najteže udarce, već onaj koji može da izdrži najviše - piše komentator.

On je rekao da Zapad nije imao šanse u borbi protiv Rusije na najvažnijem svetskom tržištu.

- Moćni Zapad, koji drži više od 60 odsto svetske privrede i 90 odsto investicionog kapitala, malo je mogao da uradi protiv Rusije na najvažnijem svetskom tržištu. Pokušaj nokauta je propao, ali je Rusija uradila dobar posao. Nije smanjila (proizvodnju nafte) i izborili se sa situacijom. Uostalom, nafta čini više od 20 odsto privrede, a njen izvoz je najveći izvor prihoda države. Što je još važnije, sačuvana je moćna industrija koja zapošljava milione Rusa - kaže Andžej Šćesnjak.

Istovremeno je napomenuo da je Zapad odlučan da nastavi da vodi globalni ekonomski rat sa Rusijom.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Hoće li Putin i Tramp preživeti ovo?! Baba Vanga za 2024. prorekla globalnu katastrofu, svet nije spreman za ono što dolazi!
UŽAS

Hoće li Putin i Tramp preživeti ovo?! Baba Vanga za 2024. prorekla globalnu katastrofu, svet nije spreman za ono što dolazi!

Baba Vanga, bugarska proročica, postala je legenda zbog njenih neverovatnih predviđanja. Rođena je 1911. godine u skromnom bugarskom selu. Uprkos tome, ili upravo zbog toga, što je izgubila vid u tornadu kada je imala 12 godina, prema njenim rečima, razvila je neverovatnu sposobnost da predviđa budućnost. Čak i nakon njene smrti 1996. godine, njena predviđanja i dalje izazivaju interesovanje i radoznalost. Baba Vanga imala je „vizije“ i za 2024. godinu. Mediji su radili na „dešifrovanju“ njenih predviđanja i godina pred nama bi, ukoliko se obistine, donele velike promene.

01.01.2024

17:57

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas
Društvo

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas

Želju da se saradnja sa Srbijom nastavi u oblasti nauke osnivanjem novog Naučno-tehnološkog inkubacionog centra koji bi se bavio različitim saradnjama iz oblasti tehnologije i nauke, izrazo je predsednik upravnog odbora kompanije Šandong (Shandong International) Zuang Jong, koji se sastao sa ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelenom Begović.

18.05.2024

12:20

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija