• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

04.05.2024

14:20

Šokantan preokret na pomolu! Tuhel ostaje trener Bajerna?

EPA Images

Fudbal

Šokantan preokret na pomolu! Tuhel ostaje trener Bajerna?

Podeli vest

Nemački gigant Bajern iz Minhena nalazi se u praktično bezizlaznoj situaciji zbog koje postoji velika verovatnoća da zadrže trenera kojem su već najavili otkaz na kraju sezone!

Kako javljaju svi ugledni nemački mediji, sve veće su šanse da aktuelni strateg bavarskog kluba Tomas Tuhel (50) ostane na toj funkciji i nakon završetka sezone, uprkos činjenici da je klub još u februaru objavio informaciju da su u potrazi za novim stručnjakom.

Razlog je taj što su svi glavni kandidati za njegovog naslednika odbili da preuzmu ekipu sa "Alijanc Arene". Bajern je prvo želeo da angažuje Ćabija Alonsa, ali on je odlučio da ostane na klupi Bajera iz Leverkuzena. Opcija broj dva bio je povratak Julijana Nagelsmana, aktuelnog selektora Nemačke, ali on je pre nekoliko nedelja produžio ugovor sa Fudbalskim savezom i ostaće kormilar nacionalnog tima do 2026. godine.

Foto: EPA

Tomas Tuhel

 

Potom je klub krenuo u pregovore sa Ralfom Rangnikom, čuvenim fudbalskim revolucionarom, koji se doduše nije proslavio na klupi Mančester junajteda... Međutim, ni on nije pristao na uslove ovog kluba, zbog čega u Bajernu u nedostatku rešenja planiraju da zadrže aktuelnog trenera.

Osim pomenutih stručnjaka, kao kandidati su se spominjali Roberto De Zerbi, Zinedin Zidan, Antonio Konte, pa čak i Jirgen Klop... Očigledno niko od njih nema plan da preuzme nekadašnjeg prvaka Evrope, pa su rešenje izgleda našli u sopstvenim redovima.

Sličan scenario dogodio se i u Barseloni. Legendarni Ćavi Ernandez u jednom trenutku tokom sezone izjavio je da napušta klub, ali je promenio mišljenje i odlučio da ostane na toj poziciji. Tuhel je ovim povodom izjavio da je otvoren za sve opcije.

- Postoji taj dogovor sa Bajernom da ugovor prekinemo ranije. Međutim, sve je moguće. Ugovor postoji, dogovor postoji, videćemo šta će dalje biti - pomalo neodređen bio je Tuhel.

Ove tvrdnje medija pomalo i čude, pošto je pedantni strateg, koji je sa Čelsijem 2021. godine osvojio Ligu šampiona, bio na udaru vrlo uglednih članova uprave minhenskog giganta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Za napad na nastavnika do osam godina zatvora - Novi zakon o zaštiti prosvetnih radnika uskoro stupa na snagu!
Društvo

Za napad na nastavnika do osam godina zatvora - Novi zakon o zaštiti prosvetnih radnika uskoro stupa na snagu!

Posle niza napada na nastavnike u školama Vlada je prihvatila je zahtev prosvetnih radnika da se promeni Krivični zakonik kako bi nasilje nad prosvetarima bilo tretirano kao na advokate i kažnjen i zatvorom. To bi značilo da za maltretiranje nastavnika učenici stariji od 16 godina mogu biti krivično odgovorni, dok za đake mlađe od 14 godina odgovornost će snositi roditelji!

18.05.2024

09:00

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija