• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.04.2024

13:54

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

printscreen

Politika

Srpska lista sa COWEB-om o situaciji na KiM i položaju Srba!

Podeli vest

Predsednik Srpske liste Zlatan Elek sa saradnicima sreo se danas u Kosovskoj Mitrovici sa članovima Radne grupe saveta Evropske unije za Zapadni Balkan (COWEB) i Evropske službe spoljnih poslova i tom prilikom predstavili političko-bezbednosnu situaciju na Kosovu i Metohiji i položaj srpskog naroda na ovim prostorima.

Na sastanku je posebno bilo reči o sistematskom institucionalnom nasilju koje režim premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sprovodi protiv srpskog naroda kršeći kolektivna i pojedinačna prava građana, i odbijajući da poštuje potpisane sporazume, a pre svega onaj o obavezi formiranja Zajednice srpskih opština. 

Delegacija Srpske liste je ukazala na sve jednostrane i eskalatorne poteze Prištine koji su doveli do iseljavanja Srba pred očima međunarodne zajednice. 

Na sastanku su predočeni dokazi a učesnicima podeljeni materijali koji jasno govore o aktivnom delovanju Prištine protiv procesa smene lažnih gradonačelnika u opštinama na severu Kosova i Metohije. 

Kao rešenje je jasno predočena potreba da Priština najhitnije primeni potpisane sporazume i u skladu sa dogovorima iz 2013. i 2015. godine formira Zajednicu srpskih opština čime bi se jedan deo problema rešio na terenu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Srpska lista očekuje od međunarodne zajednice da reaguju na dokaze protiv Radomirovića
Politika

Srpska lista očekuje od međunarodne zajednice da reaguju na dokaze protiv Radomirovića

Srpska lista pozvala je danas Prištinu da bez obzira na političku podršku koju premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti daje Radoici Radomiroviću on bude pozvan na odgovornost i u odgovarajućem postupku bude kažnjen za svoja nedela i dodala da od međunarodnih predstavnika očekuje da konačno reaguju na dokaze o nedelima Radomirovića i zahtevaju odgovore od nadležnih te njihovo hapšenje.

22.04.2024

14:56

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija