• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

04.05.2024

20:19

Tuga u NBA ligi! Preminuo košarkaš u 33. godini!

AP PHOTO

NBA

Tuga u NBA ligi! Preminuo košarkaš u 33. godini!

Podeli vest

Iz Amerike stiže strašna vest da je umro Darijus Moris, koji je tokom karijere nastupao za nekoliko timova u najjačoj ligi sveta.

Nekadašnji plejmejker nosio je dres LA Lejkersa, Filadelfije, LA Klipersa, Memfisa i Bruklina, a profesionalnu karijeru završio je 2020. godine.

Tužnu informaciju o njegovoj smrti prvi je objavio poznati novinar Šams Čarnija na svom Tviter profilu. Međutim, još nije poznato koji je uzrok i šta se tačno dogodilo.

 

Moris je rođen u Kaliforniji, a odrastao je u Karsonu. Pohađao je srednju školu Vinvard, gde je dobijao nagrade za najboljeg igrača, a potom je  otišao na koledž Mičigen. Bio je izuzetno talentovan, što potvrđuje i podatak da je dobijao pozive da učestvuje na kampovima Stiva Neša, Lebrona Džejmsa, "Najkija"...

Na draftu 2011. izabrali su ga Lejkersi, kao 41. pika u drugoj rundi. U taboru "jezerdžija" proveo je naredne dve sezone, bio je saigrač i sa pokojnim Kobijem Brajantom, a jedno vreme nastupao je i u Razvojnoj ligi.

Foto: AP PHOTO

Dve godine je Darijus Moris bio član Lejkersa

Kasnije je u NBA imao epizodne uloge, pa je 2018. odlučio da se oproba u Kini, gde je potpisao za Guangdong, a sezonu 2019/20. proveo je u Rusiji, pošto je nosio dres Jeniseja. Poslednji klub bio mu je francuski Gravlen, a u novembru 2020. dospeo je u žižu javnosti zbog skandala van terena.

Naime, Darijus je tada uhapšen zato što ga je supruga prijavila za nasilje. Ona je tada policiji rekla da ju je Moris pretukao u tokom svađe u njihovom stanu na Menhetnu. U izveštaju je navela da je on uhvatio za kosu, vukao i udarao pesnicama i nogama u glavu.

Foto: USA Today

Darijus Moris u dresu Bruklina

Američki mediji su tada pisali da je žena završila u bolnici sa brojnim modricama po telu, povredama glave, polomljenim zubom... Košarkaš je uhapšen, pa ubrzo pušten na slobodu, ali je šest meseci kasnije opet završio iza rešetaka jer je prekršio zabranu prilaska.

Međutim, ubrzo se oglasilo tužilaštvo o objasnilo da neće teretiti bivšeg NBA igrača, pošto je žena priznala da je sve izmislila i da nikakvog napada i fizičkog zlostavljanja nije bilo. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas
Društvo

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas

Želju da se saradnja sa Srbijom nastavi u oblasti nauke osnivanjem novog Naučno-tehnološkog inkubacionog centra koji bi se bavio različitim saradnjama iz oblasti tehnologije i nauke, izrazo je predsednik upravnog odbora kompanije Šandong (Shandong International) Zuang Jong, koji se sastao sa ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelenom Begović.

18.05.2024

12:20

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!
Planeta

Orban: Fica hteli da ubiju zbog Ukrajine!

Mađarski premijer kaže da je opravdano pretpostaviti da je motiv za atentat na slovačkog premijera bio rat u Ukrajini, budući da snažnim centrima moći odgovara da taj sukob bude nastavljen. Sugerisao je da je to u interesu Amerike

18.05.2024

11:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija