• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RIA

04.05.2024

21:56

Zelenski hitno sazvao sastanak generalštaba! Britanci otkrili šta se dogodilo u zoni specijalne operacije!

AP photo

Vesti

Zelenski hitno sazvao sastanak generalštaba! Britanci otkrili šta se dogodilo u zoni specijalne operacije!

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski hitno je okupio komandne oficire iz generalštaba zbog situacije u kojoj se nalaze Oružane snage Ukrajine na frontu, rekao je britanski stručnjak Aleksandar Merkuris na svom Jutjub blogu.

- Zelenski je sazvao ceo Generalštab i naredio vojsci da zadrži svoje položaje po svaku cenu, više ne bi trebalo da bude povlačenja - tvrdi analitičar.

Kako je primetio Merkuris, situacija za Oružane snage Ukrajine je izuzetno teška, a ruska ofanziva uzima sve više maha. Prema njegovim rečima, posle serije ozbiljnih neuspeha u Kijevu, Zapad je počeo da zahteva od ukrajinskog rukovodstva da zaustavi urušavanje fronta.

Ruska vojska je, podsetimo, porazila ukrajinsku vojsku  tokom njihove kontraofanzive u leto i jesen prošle godine, a potom je pokrenula nekoliko osetljivih kontranapada na neprijatelja i krenula napred, oslobađajući Marinku, Avdejevku, Pervomajskoe, Bogdanovku, Novomihajlovku, Novobahmutovku i niz ostalih naselja u Donbasu. 

Ruska vojska takođe proširuje svoju kontrolnu zonu u Berdičiju i Georgijevki.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas
Društvo

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas

Želju da se saradnja sa Srbijom nastavi u oblasti nauke osnivanjem novog Naučno-tehnološkog inkubacionog centra koji bi se bavio različitim saradnjama iz oblasti tehnologije i nauke, izrazo je predsednik upravnog odbora kompanije Šandong (Shandong International) Zuang Jong, koji se sastao sa ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelenom Begović.

18.05.2024

12:20

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija