• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Z.

04.05.2024

23:11

Sašu Ilića na promociji u Nižnjem pitali i za cigare! Njegov odgovor sve oduševio

fcnn.ru

Fudbal

Sašu Ilića na promociji u Nižnjem pitali i za cigare! Njegov odgovor sve oduševio

Podeli vest

Legendarni kapiten Partizana zvanično je seo na klupu ruskog tima, a nakon promocije upoznao je igrače i vodio prvi trening.

Čelnici Pari Nižnjeg Novgoroda, pre svih, direktor David Melik Guseinov, uvereni su da Saša Ilić (46) može da pomogne klubu da izbori opstanak u Premijer ligi. Do kraja šampionata ostala su još četiri kola, ekipu očekuju dueli sa Spartakom i CSKA kod kuće, kao i Sočijem i Samarom u gostima, a trenutno se nalazi na 12. mestu na tabeli, odmah iznad zone ispadanja.

Zbog toga je angažovan upravo čuveni srpski fudbaler, koji je u grad na Volgi stigao iz grčkog Atromitosa, a potpisao je ugovor do kraja sledeće sezone. Privukao je veliku pažnju tamošnje javnosti, pa su i ruski novinari tokom predstavljanja za Saleta imali veliki broj pitanja.

Nekada sjajni vezista je pokušao u kratkim crtama da objasni kakav je na terenu i van njega, šta očekuje od igrača i kakav je plan u narednih mesec dana.

- Pre svega, ponosan sam i srećan što sam u ovom klubu. Shvatam ozbiljnost situacije, ali verujem u sebe, svoje saradnike i igrače. Pred nama su četiri ključne utakmice, moramo da učinimo sve da opstanemo u Premijer ligi - poručio je Ilić, sa kojim je u Rusiju stigao i njegov prvi asistent Veličko Kaplanović, a u stručnom štabu ostaće i bivši crnogorski reprezentativac Mladen Kašćelan.

Foto: fcnn.ru

Saša Ilić na promociji u Nižnjem Novgorodu

Čovek koji je odigrao najviše utakmica u istoriji Partizana naglasio je da je od bivšeg saigrača i bliskog prijatelja Vladimira Ivića dobio informacije o ruskom fudbalu. Zanimljivo, na treningu Nižnjeg koji je Ilić vodio u opremi kluba bio je i Ilija Ivić, nekadašnji prvotimac i sportski direktor Crvene zvezde i Olimpijakosa.

- Najviše informacija imam o timovima poput Zenita, Spartaka, CSKA i naravno Krasnodara. Moj prijatelj Vlada Ivić je ovde do nedavno radio i ostvario je dobre rezultate. Premijer liga je izuzetno jaka, veliki je izazov takmičiti se i razvijati u njoj, ali verujem da ćemo pokazati za šta smo sposobni. Posle šest vezanih poraza sada je najbitnije da se ekipa psihološki podigne - poručio je Ilić, a potom pokušao i da odgonetne u čemu je tajna uspeha srpskih trenera u Rusiji i da li će mu jezik predstavljati problem u komunikaciji:

- Možda zato što je ovo naša bratska zemlja, nama bliska po mentalitetu i običajima. Voleo bih da sa Nižnjim ponovim uspehe mojih sunarodnika. Što se tiče komunikacije, učio sam ruski u školi, znam nekoliko reči. U suštini, razumem kada me neko nešto pita, ali mi je malo teže da odgovorim. Planiram svakodnevno da radim na tome, da se usavršim što pre.

Foto: fcnn.ru

Ilija Ivić pratio trening Nižnjeg

Interesantno je da su tamošnji novinari naišli na Sašin snimak iz igračkih dana, sa cigaretom u ruci, kako peva Partizanove pesme.

- Biću iskren, pušio sam ponekad dok sam igrao. To, naravno, nije baš najpametnije. Na snimku o kojem govorite, neko me je "uhvatio" kako pevam. Cigarete, naravno, nisu dobre za sportiste, ali dešava se. Neću da vas lažem. I sada kao trener ne mogu nekome da zabranim nešto, ali definitivno mogu da dam savet. Meni je važno da igrač bude profesionalac i da se tako ponaša, da ima pravi stav na treningu i utakmici. Međutim, ne želim nikome da se mešam u privatan život i ono šta radi van terena - objasnio je Ilić.

Foto: fcnn.ru

 

Bivši as crno-belih, Selte, Galatasaraja i Salcburga ne krije da voli da ima iskren i opušten odnos sa igračima. Tako je bilo i kada je radio u Čukaričkom, CSKA iz Sofije i Atromitosu.

- Vrlo sam jednostavna osoba, društvena i volim da se šalim. Ozbiljan sam samo kada su trening i utakmice u pitanju. Uvek sam ljubazan i pristojan. Zahtevan sam takođe, ali to je samo zato što tražim profesionalni pristup i naporan rad od svakoga - podvukao je Ilić.

Foto: fcnn.ru

 

Novi kormilar Nižnjeg imaće težak posao na debiju, s obzirom da im u goste danas dolazi favorizovani Spartak iz Moskve (18.00).

- Verujem Mladenu Kašćelanu i Antonu Hazovu koji su pripremali tim u toku ove nedelje. Razgovarali smo više od tri sata, uputili su me u sve detalje. Možda ćemo napraviti samo neke male korekcije, daću im neke savete, a onda ćemo posle Spartaka imati celu sedmicu da se spremimo za narednu utakmicu - zaključio je Sale Ilić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Za napad na nastavnika do osam godina zatvora - Novi zakon o zaštiti prosvetnih radnika uskoro stupa na snagu!
Društvo

Za napad na nastavnika do osam godina zatvora - Novi zakon o zaštiti prosvetnih radnika uskoro stupa na snagu!

Posle niza napada na nastavnike u školama Vlada je prihvatila je zahtev prosvetnih radnika da se promeni Krivični zakonik kako bi nasilje nad prosvetarima bilo tretirano kao na advokate i kažnjen i zatvorom. To bi značilo da za maltretiranje nastavnika učenici stariji od 16 godina mogu biti krivično odgovorni, dok za đake mlađe od 14 godina odgovornost će snositi roditelji!

18.05.2024

09:00

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija