• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

04.05.2024

21:15

Putin može da slavi, ovo znači krah Amerike! Dolar će postati bezvredan - Ilon Mask, ali i brojni senatori i novinari digli uzbunu!

Clipart/Fotoilustracija

Vesti

Putin može da slavi, ovo znači krah Amerike! Dolar će postati bezvredan - Ilon Mask, ali i brojni senatori i novinari digli uzbunu!

Podeli vest

Ilon Mask izazvao je mnoge reakcije zbog najave o velikom nacionalnom dugu Sjedinjenih Američkih Država i upozorio da će američki dolar postati bezvredan ako se ništa ne preduzme.

Kako prenosi The Blaze, državni dug SAD iznosi više od 34 hiljade milijardi dolara.

- Moramo da uradimo nešto po pitanju našeg nacionalnog duga ili dolar neće vredeti ništa - objavio je Mask na društvenoj mreži Ks kao odgovor na objavu influensera koji je uključivao citat savetnika bivšeg američkog predsednika za nacionalnu bezbednost HR Mekmastera koji poziva na finansiranje odbrane.

- Samo navodim očigledno - dodao je Mask kasnije.

Politički novinar Ed Krasenštajn napisao mu je da je problem u tome što nijedna administracija ne želi da se bavi pitanjem državnog duga jer će dugoročno rešenje verovatno kratkoročno naštetiti ekonomiji.

Senator iz Kentakija Rend Pol rekao je da je državni dug zapravo najveća pretnja američkoj nacionalnoj bezbednosti i upozorio da „ludom potrošnjom Amerikanci ugrožavaju postojanje sopstvene valute, a možda i zemlje".

Republikanska senatorka Sintija Lumis iz Vajominga takođe je izrazila stav da je "naš dug najveća pretnja sa kojom se naša zemlja danas suočava".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas
Društvo

Kinezi zainteresovani za osnivanje Naučno-tehnološkog inkubacionog centra: Evo šta bi to značilo za nas

Želju da se saradnja sa Srbijom nastavi u oblasti nauke osnivanjem novog Naučno-tehnološkog inkubacionog centra koji bi se bavio različitim saradnjama iz oblasti tehnologije i nauke, izrazo je predsednik upravnog odbora kompanije Šandong (Shandong International) Zuang Jong, koji se sastao sa ministarkom nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelenom Begović.

18.05.2024

12:20

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija