• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.04.2024

10:13

MILO PRETI KRVNOM OSVETOM! Trese se Crna Gora, Đukanović izgovorio ono od čega svi strahuju!

Ata images / printscreen

Politika

MILO PRETI KRVNOM OSVETOM! Trese se Crna Gora, Đukanović izgovorio ono od čega svi strahuju!

Podeli vest

Nakon hapšenje bivšeg specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića i bivšeg šefa sektora za borbu protiv organizovanog kriminala pri Upravi policije Zoran Lazović, političke strasti u Crnoj Gori dodatno su uzavrele, a ionako podeljeno društvo dodatno se podelilo nakon što je bivši predsednik Milo Đukanović dao intervju za Antenu M.

U intervju koji je zatresao političku scenu Crne Gore i izazvao brojne reakcije, ražalovani crnogorski diktator zapretio je krvom osvetom ukoliko bi se našao pod udarom novom režima, baš onako kako su se pred crnogorskim pravosuđem našli do juče nedodirljivi Katnić i Lazović.

- Živimo u jako zatrovanoj atmosferi. Atmosferi koja govori da će se ćeranija po Crnoj Gori nastaviti. Zašto na to upozoravam? Crnogorsko društvo je društvo osvetnika. Nije to karakteristično samo za albanske zajednice, za koje se uglavnom vezuje krvna osveta. Treba da se prisetimo da u srcu Crne Gore, u Katunskoj nahiji, krvna osveta među određenim starocrnogorskim porodicama traje duže od 200 godina. E, ko to ne zna taj ne razume kako je opasno kada vam jedina politika nakon dolaska na vlast postane revanšizam. Revanšizam je samo političko ime za osvetu. To znači da ne postoji svest o tome da treba podvući crtu ispod crnogorske prakse osvete - naveo je Đukanović.

Ova njegova izjava u delu crnogorske javnosti zapravo je protumačena kao Đukanovićeva pretnja ukoliko bi se on našao pod udarom zakona.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

 

 

- Milo Đukanović najavljuje krvnu osvetu ukoliko mu stave lisice na ruke? Nadam se da će Tužilaštvo reagovati na ovaj uznemirujući govor bivšeg predsednika - napisao je na platformi Iks predsednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković.

 

 

U sličnom tonu Đukanovićevu izjavu prokomentarisala je i poslanica SNP Slađana Kaluđerović.

- Najava "krvne osvete" bivšeg predsednika države, Vlade i DPS Mila Đukanovića, nije ništa drugo nego očajnički pokušaj da iskreira tenzije ne bi li tako prebacio fokus sa borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije. Kako se steže obruč oko njega i približava čas kad će pravda zakucati i na njegova vrata, ponovo preti sukobima i nemirima - navela je Kaluđerovićeva, ističući da nijedan pojedinac, ma kako se zvao, ne može biti iznad zakona.

Ovim povodom na svom Fejsbuk profilu oglasio se i lider Ujedinjene Crne Gore, Goran Danilović.

Foto: ATA Images

 

- Zaboravnost nije vrlina, nije čak ni opravdanje. Po starim i davno usvojenim klišeima apsolutističkog vladanja, bivši predsednik, svega čime je valjalo predsednikovati, Milo Đukanović danas je odlučio da okrene novi list - on od jutros dohvatio se za gušu sa sobom od ikad pre - podvukao je Danilović i podsetio da je u toj tradiciji na koju se poziva Milo "skoro tri decenije", carovala osvetoljubivost Đukanovića nesravnjiva ni sa jednom ranije.

- U toj tradiciji njegove osvetoljubivosti, počišćene su institucije od neposlušnih i dostojanstvenih ljudi ali i od celih naroda, i uvedeno pravilo da su 'otporaši', zapravo, neprijatelji Crne Gore, te da je apsolutno dopustivo gurnuti ih na marginu - naveo je on.

Podsetimo, Specijalno crnogorsko tužilaštvo objavilo je nedavno video-snimak dela imovine za koju, kako su naveli, uhapšeni bivši policijski funkcioner Zoran Lazović, i nekakadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić, ne spore da je njihova.

O tome više možete čitati u posebnoj vesti.

Kako je Katnić dočekan u zatvoru Spuž, takođe možete čitati u izdvojenom članku.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Belivuk i Miljković došli glave policajcu Lazoviću i tužiocu Katniću! Skinuli im zabranu ulaska u Crnu Goru, pa oni počinili dva ubistva!
RASKRINKANI MILOVI LJUDI

Belivuk i Miljković došli glave policajcu Lazoviću i tužiocu Katniću! Skinuli im zabranu ulaska u Crnu Goru, pa oni počinili dva ubistva!

Bivšem policijskom funkcioneru Zoranu Lazoviću određeno je zadržavanje do 72 sata. On je oko 20. 07 izveden iz zgrade SPO-a i sproveden na saslušanje u Specijalno državno tužilaštvo (SDT). I nekadašnji glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić nakon što je satima saslušavan u Specijalnom policijskom odeljenju u Podgorici oko 21.50 sati sproveden je u Specijalno državno tužilaštvo (SDT).

14.04.2024

23:29

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija