• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.04.2024

08:30

Upaljen meteoalarm! Upozorenje RHMZ: Pola Srbije u opasnosti od ove pojave!

Shutterstock

Društvo

Upaljen meteoalarm! Upozorenje RHMZ: Pola Srbije u opasnosti od ove pojave!

Podeli vest

Kako je RHMZ rano jutros najavio, sada se na području Bačke očekuje kiša slabog do umerenog inteziteta.

U više od pola teritorija u Srbiji danas je na snazi žuti meteoalarm, i to u Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu, Zapadnoj Srbiji, Pomoravlju i Šumadiji, a kako bi upozorio na moguću grmljavinu.

Kako je RHMZ rano jutros najavio, sada se na području Bačke očekuje kiša slabog do umerenog inteziteta.

"U naredna dva sata u Bačkoj ponegde sa kišom, slabog do umerenog intenziteta", napisali su nešto nakon peti sati.

Foto: Printscreen/RHMZ

 

Inače, žuti meteoalarm se "pali" onda kada vreme može biti potencijalno opasno, tačnije kada su prognozirane su opasne vremenske pojave.

"One su takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija