• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.Matijašević

27.03.2024

10:49

Stručnjaci otkrivaju! Tri scenarija nestanka male Danke: Jedna je zastrašujuća, a spominju se i roditelji!

Shutterstock, Miloš Rafailović, Facebook

Društvo

Stručnjaci otkrivaju! Tri scenarija nestanka male Danke: Jedna je zastrašujuća, a spominju se i roditelji!

Podeli vest

Nestanak devojčice Danke Ilić otvara mnoga pitanja i dosta je sumnjivih stvari u ovom slučaju, a deo sumnje se neizbežno "baca" i na roditelje, otkrivaju domaći stručnjaci za Informer!

Nažalost, prema rečima kriminologa, praksa je pokazala da se u ovkavim nestancima uvek moguća tri scenarija - da se dete izgubilo, da je kidnapovana jer je granica blizu, a velike su šanse i da je žrtva trgovine ljudima.

Kiminolog Marko Nicović ističe za Informer da u ovom slučaju nisu čista posla i da je veoma sumnjivo što se toliko čekalo sa prijavom nestanka, ali i da je tako malo dete nestalo u par sekundi!

- Nažalost, ništa ne ide na ruku pronalska devojčice, a i mnogo je nelogičnosti u istrazi. Pogotovo u izjavi oca, da nije odmah saznao da mu nema ćerke i slično... Nema mnogo mudrosti, stvar je jasna. Moje iskustvo kaže da se ovde radi ili od kidnapovanju ili o trgovini dece. I, da u takvim slučajevima, nažalost, učestvuju i roditelji. Istraga će pokazati, policija mora da ispita svaku sumnju, ali i da pregleda sve bezbednosne kamere autoputeva, graničnih prelaza, sporednih ulica... - napominje Nicović.

Sa njim je saglasan i kriminolog Dobrivoje Radovanović. Prema njegovim rečima, situaciju otežava i činjenica da je mnogo vremena prošlo, a da od Danke nema ni traga ni glasa.

 - Kada su nestanci dece u pitanju moramo biti obazrivi sa davanjem izjava, jer ništa ne sme da pokvari rad policije. Ono što je očigledno jeste da je istraga ušla u drugi dan i da, prema praksi, sve su manje šanse da se dete pronađe. Pogotovo tako malo dete koje nije moglo mnogo kilometara da pređe - ističe Radovanović. 

Na pitanje, da li je moguće da je Danka kidnapovana ili prodata, odgovara:

- Sve opcije su moguće. Pogotovo činjenica da je granica blizu i da je za ovo vreme dete moglo da stigne u bilo koju susednu zemlju. Svakako, ne smemo isključiti ni mogućnost da je dete prodato. To ne kažem ja, to pokazuje praksa. Ja se iskreno nadam da se ona zaista izgubila i da ne ume da se vrati nazad ili je neko, koje pronašao, drži iz straha, obzirom da se sada digla prašina, pa se taj neko plaši, iako nije kriv. 

Foto: MUP Srbije

 

Podsetimo, Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 časova u prigradskom naselju Banjsko polje kod grada Bora. Potraga za devojčicom i dalje traje, a kako su naveli iz policije, a akcija je trajala čitavu noć i sutradan.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vu

pre 4 nedelje

Uz prisustvo psihologa treba ispitati brata devojčice. Dete od 3,5 godine može da da informacije da li je devojčica uopšte bola na mestu gde je nestala. Kad se zadnji put igrao sa sestrom i slično.

Paula

pre 4 nedelje

Sve smo to mi neki sinoc napisali, pa nas neki tupsoni napadose.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija