• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.04.2024

09:57

Nema nikakvih osnova da nas okrive za genocid! Sve što smo imali nam je oduzeto nakon rata u Jugoslaviji! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Nema nikakvih osnova da nas okrive za genocid! Sve što smo imali nam je oduzeto nakon rata u Jugoslaviji! (VIDEO)

Podeli vest

Gost "Info jutra" na Informer TV bio je prof. dr Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije. On je komentarisao sramnu Rezoluciju o Srebrenici.

Milosavljević kaže da se sve ovo "ne dešava slučajno".

- Sve ovo što vidimo sada je, iza ešalona, jedna lavovska borba, pre svega našeg tima. Mislim da su se tu malo više preigrale velike sile. Nema nikakvih osnova kako bi nas okrivili za genocid. To znaju i oni. To su gura sada jer imamo jednu krhku geopolitičku situaciju na starom kontinentu. Sve ima razlog zašto se dešava u određenom trenutku. Nažalost, preko naših leđa. Stradanja naroda u Gazi moraju da opravdaju na neki način. Pogledajte na šta danas liče velike sile. Nemate koncenzus ni po jednom pitanju. Ovo sve se ne dešava slučajno. Možda je neko drugi projektovan da bude lider u regionu, a ne Srbija. Jedna mala Srbija je uspela da pokaže jako velike rezultate, sa ograničenim resursima. Ko je profitirao na raspadu Jugoslavije? Pa, sve okolne države. Sve što smo nekada imali nam je oduzeto i dato nekome drugom - rekao je Milosavljević.

Foto: Pedja Milosavljević

Zoran Milosavljević

On je istakao da je ovo vreme kada je neophodno jedinstvo kako bi se osigurao opstanak Srbije.

Ovo je ogromna pobeda, za jednu malu državu. Bitno je kazati da unutrašnja politika mora biti još stabilnija od spoljne. Svi treba da se stave u ulogu pomoći države u ovom trenutku. Mislim da je sve u vezi opozicije jasno. Ovo je trenutak davanja podrške, kako bi Srbija preživela ove udare. Vuk Jeremić je ponudio svoju pomoć, bez obzira na neke stvari iz prošlosti. Ne vidim nekog drugog, ko ima uticaja, da je izašao i ponudio da pomogne, bez da traži neku uslugu za sebe - naveo je Milosavljević.

Foto: Informer TV

Dragomir Andan

Dragomir Andan, bivši direktor policije Republike Srpske, uključio se u program putem video-linka.

Reakcije u Banjaluci su vrlo pozitivne. Zahvalni su, pre svega, Vučiću što je izborio odlaganje sednice. Mi smo zahvalni i Miloradu Dodiku i Željki Cvijanović. Mi u Srpskoj smatramo da ćemo se još više udaljiti od bošnjačkog naroda koji je pokrenuo ovu sramnu rezoluciju. Mislim da je ovo završnica pritiska na Srbiju i Republiku Srpsku. Oni hoće da ukinu Republiku Srpsku i da iz Sarajeva vladaju svim prostorima Bosne i Hercegovine - istakao je Andan.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija