• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

27.04.2024

11:45

Stravični prizori iz Amerike! Tornado sravnio sve sa zemljom, ima povređenih, 10.000 kuća bez struje! (FOTO, VIDEO)

Reuters

Vesti

Stravični prizori iz Amerike! Tornado sravnio sve sa zemljom, ima povređenih, 10.000 kuća bez struje! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Tri osobe su povređene u okrugu Lankaster u američkoj državi Nebraska kada se zbog tornada urušio industrijski objekat u kojem je bilo 70 ljudi, a svi su evakuisani, saopštile su vlasti.

Više tornada pogodilo je u petak Nebrasku i američku saveznu državu Ajovu, a najrazorniji je pogodio severozapadna predgrađa Omahe, grada sa 485.000 stanovnika. 

Tornado je oštetio stotine kuća i drugih objekata, a bez struje je ostalo oko 10.000 potrošača u toj oblasti, prenosi AP.

 

Fotografije na društvenim mrežama pokazuju da je mali grad Minden u Ajovi, oko 48,3 kilometra severoistočno od Omahe, takođe pretrpeo veliku štetu.

Policija je saopštila da je zbog tornada došlo do prevrtanja voza u blizini Vejverlija u Nebraski.

Prema prognozi meteorologa, tornado će danas pogoditi delove Ajove, Kanzasa, Misurija, Oklahome i Teksasa.


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!
Društvo

Gustnado je stigao u Srbiju! Traje kratko, ali za sobom ostavlja surovu pustoš!

U ataru između Crepaje i Padine u sredu popodne uočena je pojava za koju su mnogi pomislili da je tornado ili tromba, a u mnoštvu komentara povodom snimka objavljenog na društvenim mrežama, našle su se i pretpostavke da je Srbijom protutnjao “pustinjski đavo”, međutim, autorka snimka je navela da je u pitanju gustnado (gastnado).

18.04.2024

21:47 >> 21:50

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija