• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.04.2024

09:06

Šiptarski ekstremisti okupirali Skoplje! Kurti i njegova svita kroje kapu Severnoj Makedoniji! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Šiptarski ekstremisti okupirali Skoplje! Kurti i njegova svita kroje kapu Severnoj Makedoniji! (VIDEO)

Podeli vest

Skandiranje Albanaca terorističkoj UČK u Skoplju, glavnom gradu Severne Makedonije, govorili su gosti Info jutra, Zoran Baki Anđelković iz Centra za mir i toleranciju i Ivan Stojiljković predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji

Zoran Baki Anđelković iz Centra za mir i toleranciju istakao je da se Aljbin Kurti direktno mešao u makedonske izbore, bez da je bilo ko iz međunarodne zajednice to osudio.

- Kada se maše srpskom zastavom u Crnoj Gori onda budu izricane kazne, ali kada se strana zastava viori u negde drugde u zemlji to je u redu. Oni mašu albanskim zastavama u Makedoniji čiji su državljani, a nigde niste mogli videti zastavu Severne Makedonije, Skoplje je postao grad sa najviše Albanaca u ovom delu Balkana, gde je Vardar postao prirodna granica. Aljbin Kurti je direktno učestvovao na izborima u Severnoj Makedoniji, što je neverovatno, jer oni priznaju Kosovo kao državu i puštaju stranog kandidata da učestvuje. Nismo mogli da vidimo zastavu tzv. Kosova ili Severne Makedonije nego samo albanske što znači da oni ne žele neku drugu državu već isključivo veliku Albaniju - rekao je Anđelković.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Anđelković je dodao kako je Severna Makedonija podržavala prijem lažne države Kosovo u Savet Evrope iz razloga što Albanci potpuno diktiraju makedonskom spoljnom politikom.

- Napravljen je medijski cilj da se Albanci podrže po svaku cenu. Kada skandiraju UČK znaju da neće biti sankcionisani, a u jesen 1998. godine kada je UČK bio poražen javno se govorilo na Zapadu da oni nisu teroristi nego borci za slobodu što je značilo da su mogli da kolju i otimaju po ličnom nahođenju. Žao mi je što se Makedoncima to dešava, jer su oni nama blizak narod. Nije čudo što je Severna Makedonija glasala za prijem tzv. Kosova u Savet Evrope, jer Albanci potpuno diktiraju diplomatske akcije Severne Makedonije - rekao je Anđelković.

Foto: Pedja Milosavljević

 

Ivan Stojilković predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji istakao je da su vladajuće stranke u Severnoj Makedoniji priklonjene albanskim interesima samo kako bi ostale na vlasti.

- Albanci već godinama kontrolišu vlast u Severnoj Makedoniji, a vladajuće stranke su ispunjavale sve njihove prohteve samo kako bi ostale na vlasti. Svi građani ovde razumeju političke namere Albanaca. Makedonija ima problem sa Bugarskom zbog francuskog projekta koji gleda da negira njenu državnost i sa Srbijom sa kojom nema nikakvu saradnju iako se pokazala kao dobar prijatelj. Stevan Penderovski bio je saučesnik svega ovoga zbog čega je na izborima pretrpeo poraz. Kada sam pre šest godina govorio da Albanci upravljaju Makedonijom bi sam napadnut od svih televizija, a danas je to surova realnost - rekao je Stoilković.

 

Celu emisiju možete pogledati u videu:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija