• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

25.04.2024

23:55

Tri srpska boksera boriće se za zlato! Veljko i Abasov ostali bez finala EP

Starsportphoto

Ostali sportovi

Tri srpska boksera boriće se za zlato! Veljko i Abasov ostali bez finala EP

Podeli vest

Srpski bokseri Jovan Nikolić, Rastko Simić i Dušan Veletić plasirali su se u finala Evropskog prvenstva u Beogradu i tako osigurali osvajanje najmanje srerbne medalje.

Danas su u hali "Aleksandar Nikolić" bitke za prolaz u finale na šampionatu Evrope vodili devet reprezentativaca Srbije, prevdođeni selektorom Milanom Piperskim i trenerom Luis Frometa Matosom, a trojica su uspela da stignu do same završnice. 

Uspešan u polufinalu bio je mladi 22-godišnji Jovan Nikolić, koji je u kategoriji do 71kg pobedio Moldavca Vasiljea Čebotarija. On će se za zlato boriti protiv Gruzijca Eskerhana Madieva.

- Mislio sam da će biti dosta teže, od protivnika sam već jednom izgubio 2021. godine, pa je ovo bio i neki revanš za to. Da li će biti lakše u finalu ili ne, nisam siguran. Ali mogu da garantujem da sam spreman na sve u potpunosti - poručio je Nikolić.

Foto: Starsportphoto

Jovan Nikolić

Plasman u finale obezbedio je posle rovovske borbe Rastko Simić u kategoriji do 80 kg, pošto je savladao Rusa Saveli Sadomea. Simić je posle pobede zahvalio navijačima na odličnoj atmosferi i podršci.

- Suvišno je komentarisati ovaj uspeh i prelepu atmosferu u hali, sve je bilo prelepo. Hvala svima što su me podržavali. Iako sam na početku imao povredu leve ruke, uspeo sam nekako da regulišem sve. Suvišno je bilo odbrojavanje koje mi je sudija dao jer sam se okliznuo. Imali smo dobru taktiku i uspeo sam da pobedim. Mislim da će meč sa Veočićem biti jako zanimljiv - istakao je Simić, koji će za zlato boksovati protiv Hrvata Gabrijela Veočića.

Foto: Starsportphoto

Rastko Simić

Treće finale našoj zemlji doneo je superteškaš Dušan Veletić (+92kg) i to posle trijumfa nad Hrvatom Lukom Pratljačićem. Naš bokser je posle meča istakao da je duel sa Hrvatom bio odličan test pred kvalifikacije za Olimpijske igre.

- Hvala svima što su navijali za mene, bio je dosta težak meč, ali imao sam veoma dobru taktiku. Ovo je bio i dobar test pred kvalifikacije za Olimpijske igre. Pozivam sve da dođu u još većem broju u nedelju da me bodre u finalu - rekao je Veletić, koga u finalu čeka okršaj sa Špancem Ajubom Gadfom Drisijem.

Foto: Starsportphoto

Dušan Veletić

Plasman u finale nije uspeo da izbori Veljko Ražnatović, koji je u kategoriji do 86 kg poražen od Rusa Šarabutdina Ataeva. Ražnatović se dobro suprostavio svetskom šampionu, ali je na kraju morao da čestita rivalu i zadovolji se bronzanom medaljom.

Foto: Starsportphoto

Veljko Ražnatović

Takođe, bez finala je ostao i Vahid Abasov (67 kg), koji tako neće imati priliku da brani osvojeno zlato pre dve godine u Istanbulu. Takmičenje u polufinalu su završili i Rade Joksimović (48 kg), Omer Ametović (51 kg), Almir Memić (75 kg), kao i Sadam Magomedov u kategoriji do 92 kg. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija