• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

25.04.2024

21:45

Veliki uspeh! Četiri srpske bokserke u finalu EP

FOTO TANJUG/ BSS/ DRAGANA STJEPANOVIĆ

Ostali sportovi

Veliki uspeh! Četiri srpske bokserke u finalu EP

Podeli vest

Srpske reprezentativke u boksu Kristina Nađ Varga, Sara Ćirković , Natalija Šadrina i Kristina Kuluhova plasirale su se u finale Evropskog prvenstva u Beogradu i tako obezbedile najmanje srebrne medalje.

Za plasman u finale danas se borilo 11 srpskih dama, a meč za zlato izborile su njih četiri.

Prva je u finale zakoračila Kristina Nađ Varga, koja je u kategoriji do 48 kilograma priredila senzaciju i savladala favorizovanu Bugarku i prvog nosioca Sevdu Julijanovu Asenovu.

- Jako sam srećna, protivnica je bila dosta iskusnija i starija od mene. Dugo sam se pripremala za ovo. Volela bih da uzmem zlato za našu zemlju i spremna sam za finale - istakla je Kristina, koja će u borbi za zlato snage odmeriti sa Ruskinjom Julijom Čumgalakovom.

Foto: FOTO TANJUG/ BSS/ DRAGANA STJEPANOVIĆ

Kristina Nađ Varga

Uspešna je bila i Sara Ćirković, aktuelna evropska šampionka u konkurenciji do 22 godine. Naša bokserka je u polufinalu u kategoriji do 54 kg bila bolja od Mađarice Hane Lakotar. Ćirkovićeva će se u finalu boriti sa Rumunkom Lakramijom Perižok.

- Bila je dobra borba, mislim da je publika bila odušvljena mojim boksovanjem. Dala sam sve od sebe do samog kraja. Mislim da mogu bez problema da pobedim sledećeg protivnika i osvojim zlatnu medalju za Srbiju, što mi je i želja - poručila je Ćirkovićeva.

Foto: FOTO TANJUG/ BSS/ DRAGANA STJEPANOVIĆ

Sara Ćirković u duelu sa Mađaricom Hanom Lakotar

Treće finale našoj zemlji donela je Natalija Šadrina u kategoriji do 60 kg. Ona je u polufinalu priredila senzaciju i pobedila Keli En Harington iz Irske, svetsku i aktuelnu olimpijsku šampionku iz Tokija. 

- Može se reći da su ovo minijaturne Olimpijske igre pred pravi događaj, imala sam povredu, ali sam uspela da pobedim u borbi. Sledeća protivnica je ruskinja, dugo se poznajemo. Znam kakva joj je tehnika, što je rekao jedan veliki bokser "svako ima plan dok ne dobije pesnicu u glavu - izjavila je Šadrina, koja će se u meču za zlato boriti protiv Ruskinje Nune Astarijan.

Foto: FOTO TANJUG/ BSS/ DRAGANA STJEPANOVIĆ

Natalija Šadrina pobedila olimpijsku šampionku Keli En Harington iz Irske 

Finale je izvojevala i Kristina Kuluhova, koja je u kategoriji do 63 kg savladala Slovakinju Tamaru Kubalovu. Naredna protivnica našoj mladoj i talentovanoj bokserki biće Ruskinja Elena Babičeva.

- Utisci su sjajni, protivnica je bila odlična. Maksimalno sam od ovog trenutka okrenuta ka finalu. Atmosfera je bila sjajna i volela bih da ostvarim još jednu pobedu i osvojim zlato - rekla je Kuluhova.

Foto: FOTO TANJUG/ BSS/ DRAGANA STJEPANOVIĆ

Kristina Kuluhova

Pored pomenute četiri bokserke u ring je ulazilo još sedam srpskih takmičarki, ali su one zaustavljene. Nina Radovanović (50 kg) je izgubila od Bugarke Zlatislave Gene Čukanove, a Dragana Jovanović u kategoriji do 52kg od Ruskinje Anastasije Kul. Takmičarke iz Rusije su bile nepremostiva prepreka i za Anđelu Branković (57 kg), Milenu Matović (66kg) i Nikolinu Gajić (75kg). Poraze su upisale i naše reprezentatvke u teškoj i superteškoj kategoriji. Teškašica Elma Hajrović (do 82kg) izgubila je od Hrvatice Lucije Bilobrk, dok je superteškašica Sara Miljković (+91kg) bila nemoćna protiv Ruskinje Kristine Tkačeve.

 

Finalni mečevi su na programu u subotu, 27. aprila.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku
Društvo

Vaskršnjom olimpijadom najmlađi obeležili praznik u Lešku

Crkvena opština Vračevska u Lešku je nakon Vaskršnje Liturgije u crkvi Uspenja presvete Bogorodice, organizovala Vaskršnju Olimpijadu gde su se deca takmičila u više kategorija najjače i najlepše jaje, najlepši crtež, a takmičili su se i u trčanju u kome su učestvovali osnovci, ali i bebe, puzeći do cilja.

05.05.2024

17:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija