• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

22.04.2024

05:36

Kreće ludilo, NBA liga potvrdila! Jokić prvi favorit za MVP titulu, evo ko mu preti (FOTO)

EPA Images

NBA

Kreće ludilo, NBA liga potvrdila! Jokić prvi favorit za MVP titulu, evo ko mu preti (FOTO)

Podeli vest

NBA liga je presekla i obelodanila imena tri kandidata za zvanje najkorisnijeg košarkaša najjače lige na svetu, a Nikola Jokić, as Denvera, je glavni favorit za MVP nagradu.


Najjača košarkaška liga na svetu je objavila spisak kandidata za sedam individualnih nagrada: MVP, igrač koji je najviše napredovao, najbolji defanzivac, “klač”, odnosno majstor za završnice, ruki godine, šesti igrač i trener sezone. Srpski centar je među tri kandidata za MVP nagradu, a konkurenti su mu Luka Dončić iz Dalasa i Šaj Gildžes Aleksander iz Oklahome.

Jokić je bio MVP dva puta, u sezonama 2020/2021. i 2021/2022, prošle sezone, po mnogima nezasluženo, nagradu je dobio Džoel Embid, dok se naš as okitio titulom šampiona NBA lige. Srbin ove sezone u proseku ima skor od 26,5 poena, 12,4 skokova i 8,9 asistencija, uz 1,4 ukradenu loptu, a već mesecima se spekuliše da će osvojiti treću MVP nagradu. Denver odbranu titule nije mogao bolje da počne, Nagetsi su predvođeni Nikolom Jokićem savladali LA Lejkerse u prvom meču plej-ofa NBA lige sa 114:103.

 

 

 

 

Ako ne bude iznenađenja, Srbin će uskoro biti izabran za najkorisnijeg igrača, čime će stati rame uz rame sa nekim od najvećih legendi NBA lige, a neke će  preteći. Dva puta su za MVP- a birana velika imena poput Karla Melouna (1997, 1999), Tima Dankana (2002, 2003), Stiva Neša (2005, 2006), Stefa Karija (2015, 2016) i Janisa Adetokumba (2019, 2020).  Još su zvučnija imena onih sa kojima će naš as poravnati kada treći put u karijeri  osvoji prestižnu nagradu. Mozes Meloun (1979, 1982, 1983), Leri Bird (1984, 1985, 1986) i Medžik Džonson (1987, 1989, 1990) jedini su do sada tri puta birani za najbolje.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Denver Nuggets (@nuggets)

 


 

 

 

U konkenciji za najboljeg defanzivca lige su Bem Adebajo iz Majamija, Rudi Gober iz Minesote i Viktor Vembanjama, ruki San Antonio Sparsa. Igrači koji su najviše napredovali u ovoj sezoni su Tajriz Maksi iz Filadelfije, Alperen Šengun iz Hjustona i Kobi Vajt iz Čikaga, a videćemo ko će osvojiti nagradu.

 

 

Foto: profimedia

Nikola Jokić prvi favorit za MVP nagradu

 

U konkurenciji za priznanje rukija godine su Francuz Viktor Vembanjama iz Sparsa,  Brendon Miler iz Šarlota i Čet Holmgren iz Oklahome. Za najboljeg šestog košarkaša lige su u konkurenciji Malik Monk iz Sakramenta, Bobi Portis junior iz Milvokija i Naz Rid iz Minesote.

Za priznanje “klač” igrača godine, odnosno majstora završnice koji rešava teške situacije, su Stef Kari iz Golden Stejta, Šaj Gildžes Aleksander iz Oklahome i Damar Derozan iz Čikaga. Za najboljeg trenera sezone bore se: Kris Finč iz Minesote, Mark Degnolt iz Oklahome  i Džamal Mozli iz Orlanda.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Amerikanci ovo još nisu videli! Jokić uradio što niko nikad nije
NBA

Amerikanci ovo još nisu videli! Jokić uradio što niko nikad nije

Čekamo da NBA liga zvanično potvrdi da je Nikola Jokića treći put MVP u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, a Srbin je na kraju prvog dela sezone opet ušao u istoriju. Postao je prvi igrač u istoriji koji je uspeo da ligaški deo sezone završi u Top 10 u četiri najvažnije statističke kategorije.

15.04.2024

12:25

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije
Društvo

Epidemija malih boginja bukti u Beogradu! Veliki broj obolele dece širom Srbije

Nа tеritоriјi grаdа Bеоgrаdа, u окviru еpidеmiје priјаvljеnе 22.2.2024. gоdinе, rеgistrоvаnо је 57 slučајеvа mоrbilа, оd којih је 47 pоtvrđеnо u Rеfеrеntnој lаbоrаtоriјi Institutа zа virusоlоgiјu, vакcinе i sеrumе „Tоrlак”, а 10 оbоlеlih оsоbа su коntакti lаbоrаtоriјsкi pоtvrđеnih slučајеvа.

07.05.2024

22:58

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto! (VIDEO)

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija