• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stanković

10.05.2024

12:31

Dokazana nameštaljka! Oni koji su Bratislavu Dikiću pakovali 'državni udar' u Crnoj Gori nalaze se u zatvoru!

Zoran Sinko/ATA Images

Politika

Dokazana nameštaljka! Oni koji su Bratislavu Dikiću pakovali 'državni udar' u Crnoj Gori nalaze se u zatvoru!

Podeli vest

Bivši komandant Žandarmerije general Bratislav Dikić 1.571 dan proveo je u kazamatu Mila Đukanovića u Crnoj Gori zbog navodno planiranog "državnog udara", da bi na kraju bilo dokazano da je sve bila nameštaljka!

Naime, bivši komandant Žandarmerije general, Bratislav Dikić, bezmalo četiri i po godine proveo je u zatvoru u Crnoj Gori, a nakon što je preživeo strašan pakao u Milovom zatvoru, na kraju se ispostavilo da protiv njega nema nikakvih dokaza za učešće u navodnoj aferi "Državni udar"! 

Kako Informer nezvanično saznaje od izvora bliskih istrazi, tužioci u Crnoj Gori su sve izmislili i u startu dezinformacijama naveli naš državni vrh i naše državne organe da posumnjaju da je nešto stvarno tada planirano. 

Teška nameštaljka 

Međutim, samim angažovanjem naše BIA, TOK i drugih državnih organa došlo se do istine da je sve namešteno!

Pre svega, kako saznajemo, da je oružje podmetnuto iz magacina policije Crne Gore za koje su upravo tužioci Milivoje Katnić i Saša Čađenović obavestili sudiju za istragu kako navodno imaju informaciju da u kući na adresi (kuća policijskog funkcionera) postoji oružje da se izvrši navodni državni udar u Crnoj Gori. 

Sudija za istragu je tako doveden u zabludu jer su upravo ti tužioci podmetnuli oružje iz magacina policije.

Kako nam je dalje naveo izvor, ne znajući to, sudija je dao nalog da se izvrši pretres te kuće, što je i učinjeno. Navedeni tužioci su tada pronašli oružje koje su i sami podmetnuli, izvršili službeni uviđaj i izveštaj poslali sudiji sa fototehničkom dokumentacijom.

Činjenice o "državnom udaru"

* 16. oktobra 2016. godine u Podgorici se desio navodni državni udar
* Tog dana su se održavali parlamentarni izbori u Crnoj Gori
* Pored Bratislava Dikića uhapšeni su i političari Andrija Mandić i Milan Knežević i još 14 osoba
* Direktor crnogorske policije Slavko Stojanović saopštio je da je uhapšeno 20 državljana Srbije, osumnjičenih za stvaranje kriminalne organizacije i terorizam
* U proleće 2019. godine svi su prvostepenom presudom osuđeni
* 5. februara 2021. godine drugostepenom presudom optuženima je poništena kazna i oslobođeni su

- Mi smo uspeli da dođemo do reversa oružja iz magacina policije u kome su navedeni brojevi automatskih pušaka koje su navodno pronađene i tako smo uspeli da razotkrijemo tu njihovu laž sa kojom su obmanuli celu crnogorsku i međunarodnu javnost kao i sudije - rekao nam je izvor. 

Da stvar bude još gora, svi autori ove optužnice, oba tužioca koji su zastupnici optužnice, i Katnić Milivoje i Saša Čađenović, načelnik sektora Zoran Lazović, njegov sin Petar Lazović pripadnik spec. policijskog tima, direktor policije Veljović, a do skoro i predsednica Vrhovnog suda Vesna Medenica, trenutno su u pritvoru Istražnog zatvora. 

Tražili da optuži Srbe, Srpsku pravoslavnu crkvu i Vučića!

General Dikić je od trenutka svog hapšenja, 15. oktobra 2016, bio pod stalnim pritiskom i pretnjama da optuži SPC, Srbe u Crnoj Gori, tamošnju opoziciju i predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

- Ti isti tužioci su ga držali 1571 dan u samici Istražnog zatvora pod stalnim pritiskom i pretnjama da prizna da je kriv i da optuži Srbiju, Srpsku pravoslavnu crkvu, naše Srbe u Crnoj Gori i predsednika Vučića da su organizatori "državnog udara" u Crnoj Gori. Čak su na suđenju namerno čitali prepisku poruka između njega i predsednika Vučića, i to pred same izbore u Srbiji, kako bi srpskom predsedniku narušili ugled. U tim porukama nije bilo ničeg, osim da je srpski predsednik Dikića pitao kako je i da li mu treba neka pomoć jer je tada bio operisan dva puta na VMA od raka grla i korena jezika. I ta prepiska je bila skoro godinu dana od navodnog "dršavnog udara" - objasnio nam je izvor. 

Podsetimo, general Dikić je uhapšen 15. oktobra 2016, prvostepenom presudom iz 2019. bio je osuđen na osam godina zatvora zbog "stvaranja kriminalne organizacije i pokušaja terorizma", ali je 5. februara 2021. godine oslobođen svih optužbi, pošto je vrhovni sud utvrdio da protiv njega nema nikakvih dokaza!

U prilogu objavljujemo i jednu od molbi Bratislava Dikića, gde detaljno opisuje u kakvim ga uslovima drže u Istražnom zatvoru, a ranije je, nakon što je izašao iz zatvora u ekskluzivnom intervjuu za Informer otkrio i u kakvom je zdrvatsvenom stanju nakon zatočeništva.

Foto: Privatna arhiva

 

- Teško sam bolestan. Imam karcinom, a godinama sam neadekvatno lečen. Boravio sam u samici skoro četiri i po godine, a hrana koju sam tamo dobijao teško može da se nazove ljudskom hranom. Danas imam preko 30 kilograma manje nego kada sam nezakonito uhapšen - rekao je tada Dikić. 

Završna reč na sudu povodom ovog slučaja biće u ponedeljak! 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana! (VIDEO)
Live TV

Izrael manipuliše Amerikom? Evo ko je prvi osumnjičeni za ubistvo predsednika Irana! (VIDEO)

Dogodila se pogibija Ibrahima Raisija, bivšeg predsednika Irana. On je uveo neke nepopularne mere u Iranu, zategao odnose sa nekim zapadnim zemljama i govorio je da ni jedna američka administracija ne funkcioniše dobro. Putin se oglasio lično i rekao da će Moskva učiniti sve što može da pomogne oko istrage. U emisiji "Info dan" govorili su politikolog Nikola Jović i istoričar Saša Adamović.

20.05.2024

17:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija