• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.11.2022

07:00

VUŠOVIĆ NAREDIO NAVIJAČIMA: VREĐAJTE VUČIĆA, PODRŽITE BELIVUKA! Nalog za sramno skandiranje na košarkaškom meču stigao iz Centralne Amerike!

Fotoilustracija

Politika

VUŠOVIĆ NAREDIO NAVIJAČIMA: VREĐAJTE VUČIĆA, PODRŽITE BELIVUKA! Nalog za sramno skandiranje na košarkaškom meču stigao iz Centralne Amerike!

Podeli vest

Nikola Džoni Vušović, koji se krije na relaciji Dominikana - Panama, u petak je preko kriptovane poruke naložio grupi "grobara" da skandiraju "Vučiću, pederu" i da razviju transparente podrške Veljku Belivuku i njegovim koljačima

Nikola Džoni Vušović, vođa "vračarskog klana" koji se krije u Centralnoj Americi, preuzeo je komandu nad delom navijača Partizana u Srbiji, preko kojih direktno radi protiv države i predsednika Aleksandra Vučića!

Vušović je u petak uveče, tokom košarkaške utakmice Partizan - Makabi, preko kriptovane poruke naredio grupi navijača da skandiraju "Vučiću, pederu" i da razviju transparente podrške Veljku Belivuku i njegovim koljačima.

Nema podrške mafiji

Vičite šta hoćete, ali ne možete da ubijate ljude i dilujete drogu, a da imate predsednika za saveznika
Aleksandar Vučić

 

Ono što Vušović, međutim, nije znao jeste da su naše bezbednosne službe istog trena presrele te poruke i sada nema nikakve dileme oko toga ko u tom mafijaškom lancu izdaje naređenja sa drugog kraja sveta i ko ih u Srbiji izvršava!

Poruka državi

Jedan manji deo navijača je, naime, u petak uveče u Areni u jednom trenutku istakao transparente na kojima je pisalo: "Stop francuskoj vojnoj operaciji Skaj u Srbiji" i "Sloboda za grobare", a sve je pratilo uvredljivo skandiranje Vučiću. Poruke sa transparenata odnosile su se na Belivuka i njegove koljače i na jezive prepiske i snimke ubistava koje su ovi mafijaši razmenjivali preko aplikacije Skaj, a koje su francuske vlasti ustupile našoj policiji.

Vučić je povodom sramnog skandiranja dela navijača istakao da to "nije navijanje, već poruka državi".

- Razlog je što su pohapšeni koljači i narko-dileri, i to nema veze sa navijanjem. Država neće dozvoliti ubijanje i dilovanje droge da se ne bi skandiralo protiv mene. Vičite šta hoćete, ali ne možete da ubijate ljude i dilujete drogu, a da imate predsednika za saveznika - poručio je Vučić, i pojasnio:

- Hvala im što su se sami potpisali i napisali o čemu se radi. Četiri minuta 'navijaju' za Partizan, a onda im je od glavnog nalogodavca sa više hiljada kilometara udaljenosti u kriptovanoj poruci stiglo naređenje: "Vratite se na Vučića." Nisu, međutim, znali da su naše službe presrele te poruke.

Predsednik je napomenuo i da skandiranje nema veze ni sa time što je Partizan, navodno, oštećen u budžetu.

- Partizan dobija ogroman budžet od države Srbije. Ne postoji nijedan tim u Evropi koji dobija novca od države kao Košarkaški klub Partizan i KK Crvena zvezda. Reč je o milionima evra - rekao je predsednik.

Aleksandar Vulin, doskorašnji ministar policije, osvrnuo se na sramno izveštavanje tajkunskih medija, koji su maltene sa oduševljenjem izveštavali o uvredljivom skandiranju na utakmici i porukama podrške koljačima.

- Svi koji misle da je sve opravdano samo ako se vređa Aleksandar Vučić, pre nego što počnu da aplaudiraju koreografiji koja traži slobodu za ubice, neka najpre pogledaju fotografije izmučenih i raskomadanih žrtava Belivuka i Miljkovića i neka zamisle svoje sinove, braću, očeve na njihovom mestu. Ako i tada nađu razumevanje za one koji podržavaju ubice i mučitelje, onda je vreme da se leče - rekao je Vulin, i dodao:

- Dok budete vređali Vučića, setite se da je on predvodio rat sa mafijom i da su zahvaljujući baš njemu mnogi sa tribina koji mu pevaju glupe pesme živi samo zato što Belivuk i Miljković nisu na slobodi!

I klubovi odgovorni

Kriminolog Dobrivoje Radovanović smatra da i uprave klubova moraju snositi odgovornost za ponašanje navijača.

- Navijačke grupe, koje su kod nas, nažalost, u većini slučajeva samo pokriće za kriminalne poslove, veoma su specifične i razlikuju se od klasičnih narko-klanova u svetu. Navijačke grupe kod nas su međusobno solidarne i ta solidarnost ide čak dotle da se više ne gleda ni ko za koji klub navija, već se u svemu solidarišu kad su kriminalni poslovi u pitanju. Klubovi su napravili stravičnu grešku jer su podržavali stvaranje takvih navijačkih grupa, pa bi sada trebalo da učestvuju u rešavaju tog problema, uz pomoć države. Država mora ozbiljno da krene u rešavanje problema navijačkih grupa i da napravi dugoročni plan kako bi se kriminalni uticaj tih grupacija sveo na minimum - napominje Radovanović.

Podsetimo, Veljko Belivuk, Marko Miljković Mesar i još 28 njihovih mafijaša uhapšeni su 4. februara 2021. i terete se za najmanje sedam teških ubistva, dilovanje droge, oružje, otmice i silovanje. Oni su pod plaštom Partizanove navijačke grupe "Principi" radili direktno za Radoja Zvicera, šefa "kavačkog klana", za kog su radili i Vušović i njegov "vračarski klan".

Iako su bili na čelu dve bande, Vušović i Belivuk su sarađivali i izvršavali sve naredbe Zvicera, koji je, kao i Džoni, u bekstvu, a veruje se da se obojica kriju u Centralnoj Americi.

Banjac: Pohapsiti sve nazovinavijače

Boro Banjac, jedan od najiskusnijih srpskih policajaca i bivši načelnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala (UBPOK), poručuje da bi država trebalo da krene u žestok obračun sa navijačko-kriminalnim klanovima.

- Sve to je uzelo previše maha, a kao jedino rešenje vidim hapšenje svih tih nazovinavijača. Samo tako ćemo očistiti tribine, pa i ulice od kriminala. Navijanje je za njih samo usputno, a droga i dilovanje je njihov glavni posao. Oni preko tih nazovi navijačkih grupa okupljaju klince i uvlače u posao s drogom i zato i imamo konstantno neke nove kriminalce. Baš zato i treba da presečemo sa tim i pohapsimo ih sve! - poručuje Banjac.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 1 godinu

Nisu to navijaci, to je organizovana grupa huligana koju treba sankcionisati.

Marijana

pre 1 godinu

To i jesu huligani opozicije i tajkuna protiv kojih se Vucic bori da bi imali normalnu i pristojnu drzavu.

Nikola

pre 1 godinu

Apsolutna podrska drzavi u borbi sa kriminalnim grupama i organizacijama.

Crna Leptirica

pre 1 godinu

Za svako vredjanje ovakve vrste zna se gde je mesto.

Ana

pre 1 godinu

Pa vicu zato sto su im pohapseni ortaci kriminalci i sto je drzava zadala udarac.

Veroljub

pre 1 godinu

Srbija je sposobna da se obracuna sa mafijom, to je jasno i mafijasima i odatle taj ocaj koji se vidi u njihovom ponasanju.

stefan

pre 1 godinu

Ovakvo skandiranje sefu drzave,po meni je skandalozno i nedopustivo

Radmila

pre 1 godinu

AKo nastave da prave nerede i da prete predsedniku da se angazuju sve institucije da to pospreme malo i da skloni nacisto kriminal sa ulica.

Ela

pre 1 godinu

Stalno napadaju Vučića, a on se bori za svoju zemlju!

Cile

pre 1 godinu

Vučić je čovek koji svoju državu štiti i voli, očigledno to nekima smeta!

Nena

pre 1 godinu

Ovakvo ponašanje i ljaganje jednog šefa države treba da se saseče u korenu.

Nada

pre 1 godinu

Vučića ne možete da porazite, jer on radom i trudom pokazuje koliko Srbija može!

Djolle

pre 1 godinu

Ovo je sramno! Veličati Belivuka ! Katastrofa manijak i ubica, monstrum. Vučića bi trebalo slaiviti jer je njega stavio iza rešetaka.

mile

pre 1 godinu

nisu to nikakvi navijaci, zna se sta je navijac, onaj koji voli svoj klub, svoju zemlju

Nikola

pre 1 godinu

Znaju ti kriminalci ko im je najveca pretnja, pa Vucic ih redom hapsi i osudjuje.

Bojana

pre 1 godinu

Ovakvo ponašanje treba sankcionisati, a ako treba kazniti i klubove!

Djolle

pre 1 godinu

Skandiranje Belivuku je za svaku osudu i zatvor.

Mila

pre 1 godinu

Vušović da malo ima prvo poštovanja prema sebi on to ne bi dozvolio ovako se valja u sopstvenom blatu.

Djolle

pre 1 godinu

Svi koji veličaju ubice i monstrume treba da budu iza rešetaka.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija