• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.08.2022

20:23

DA LI JE OVO REALNO?! Vlada ponudila poljoprivrednicima najvišu otkupnu cenu za tonu suncokreta u regionu, ONI TRAŽE 100 EVRA VIŠE!

Tanjug/Sava Radovanović

Politika

DA LI JE OVO REALNO?! Vlada ponudila poljoprivrednicima najvišu otkupnu cenu za tonu suncokreta u regionu, ONI TRAŽE 100 EVRA VIŠE!

Podeli vest

Predstavnici Vlade Srbije devet sati su pregovarali sa poljoprivrednicima, a dogovor nije postignut jer su njihovi predstavnici tražili 100 evra višu cenu od ponuđene, što je daleko više u odnosu na sve države regiona

Kao što je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao, dogovor o otkupnoj ceni suncokreta nije postignut jer predstavnici poljoprivrednika traže da dobiju neverovatnih 700 evra po toni.

Da bi slika bila jasnija, finalna otkupna cena prema proizvođačima za tonu suncokreta u regionu iznosi:

Hrvatska 520e

Bugarska 535e

Mađarska 540e

Rumunija 530e

Predstavnici Vlade Srbije ponudili su cenu od 600 evra po toni, što je apsolutni rekord u regionu. Međutim, predstavnici poljoprivrednika traže neverovatnih 700 evra. 

Nakon devet sati pregovora, predstavnici poljoprivrednika otišli su da izveste svoje kolege o detaljima sastanka, a ministar Nedimović i premijerka Ana Brnabić ostaju u Vladi Srbije da čekaju da se pregovori nastave.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ringispil

pre 1 godinu

Ne verujem ni vladi mnogo ali ako je ponudjena najvisa otkupna cena u regionu a neko to odbija onda je to politicki motivisan protest i ne treba im dati nista. U ovo krizno vreme sami podgrevaju propast. Ako ne mogu da pate trziste, u likvidaciju tako funkcionise zdrava ekonomija. Vestacka inflacija nam nije potrebna.

Penzioner

pre 1 godinu

NE DAJ DRZAVO !!! To su sve spekulanti i LAZNI POLJOPRIVREDNICI !!!! Sto to nisu trazili kod Milosevica, Kostunice i Tadica ???????? Dobili bi "nogu u dupeta" !!!

Rade R

pre 1 godinu

Nisu to nikakvi zemljoradnici! I oni su počeli da se bave politikom i neko pokušava da ih zloupotrebi da bi oslabili Srbiju! Ovo je samo jedan od pokušaja da sruše državu i ovu vlast, vlast koja je pobedila na izborima! Samo nova provokacija! Novi pokušaj dolaska na vlast bez izbora! Bezobrazluk!

Rade

pre 1 godinu

Izvršiti uvoz suncokreta, a oni neka se slikaju, ja bih tako, a oni neka se misle šta će ! ! ! ! !

Bane

pre 1 godinu

Nisu to paori. To su jajare. Kupili ste im najnovije i najskuplje traktore, dobijaju subvenciju za gorivo, gorivo prodaju jer im ne treba, a traktori im služe samo kada blokiraju puteve. Tako je bilo i pre par godina kada su blokirali zrenjaninski drum kod Čente. Najglasniji su bili uzurpatori koji su orali zemlju PKB-a i niko ih u tome nije sprečavao.

ISTINA

pre 1 godinu

Svaka šuša buša se uzbunila kod nas i traži tobož svoja prava.Kojim pravom traže tolike cene,kada je nas standard npr u odnosu Hrvatsku više od 2 puta niži.Ni dinara im nebi dao više od 500 E(i to je previše).Kako to zapadna demokratija (francuzi)rešava pendreci suzavac,pa da vidimo.Sramota je šta traže.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!
Live TV

Ako Zelenski izgubi vlast, može da izgubi i glavu? Putin se zakleo da ga niko neće ubiti sve dok bude bio predsednik!

Poginuo je predsednik Irana. Proglašena petodnevna žalost u zemlji. Šta čeka Iran nakon pogibije Raisija? Zelenskom danas istekao mandat. Da li će i dalje biti predsednik Ukrajine. Međunarodni krivični sud zatražio hapšenje Netanjahua zbog navodnih ratnih zločina u Gazi. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i general Vinko Pandurević.

20.05.2024

19:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija