• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

28.03.2024

10:03

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu "Kosova" u SE!

Tanja Andric

Kolumne

Nebojša Bakarec: Sramna odluka EU o prijemu "Kosova" u SE!

Podeli vest

EU je donela sramnu i skandaloznu odluku da primi entitet, lažnu državu Kosovo u Savet Evrope, organizaciju koja se bavi zaštitom ljudskih prava i demokratije. Prvo, Kosovo nije međunarodno priznata država. Drugo, Kosovo ne ispunjava osnovne uslove za prijem, koji se tiču ljudskih prava i demokratije. Na Kosovu, Albanci i albanske vlasti masovno krše sva ljudska prava Srba, 25 godina unazad. Od 2000. godine do danas, Albanci su ubili 105 Srba, a Srbi jednog Albanca (policajac Afrim Bunjaku).

Treće, na Kosovu ne postoji demokratija. Na primer, Srbima je onemogućeno da glasaju na srpskim izborima. Opštinama sa srpskom većinom, na silu upravljaju Albanci. Kurtijeva vlast je fašistička i u praksi i u teoriji. Aljbin Kurti baštini sve vrednosti fašističke Velike Albanije iz II svetskog rata. Na albanskom delu Kosova, postoje hiljade javnih objekata, institucija, trgova, ulica, koji nose nazive po albanskim fašistima iz II svetskog rata, kao npr. po fašisti Džaferu Devi, koji je bio fašistički ministar unutrašnjih poslova fašističke Velike Albanije, koji je u smrt poslao stotine Jevreja iz Albanije tokom II svetskog rata. Na Kosovu postoje desetine ulica koje nose ime Džafera Deve.

Foto: Informer

 

Četvrto, Kosovo nije ispunilo dva uslova koji su postavili EU i izvestilac Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope, Dora Bakojani, a to je osnivanje Zajednice srpskih opština i prestanak nasilne eksproprijacije zemljišta na severu KiM, u srpskim sredinama.

Foto: Informer

 

 

Odluka EU o izvesnom prijemu lažne države Kosovo u Savet Evrope, predstavlja opasan presedan, jer je po prvi put predložen prijem entiteta koji nije član UN. To je političko nasilje EU, i ruši sve principe na kojima počivaju Savet Evrope i EU. Odluka o prijemu Kosova u Savet Evrope predstavlja još jedan dokaz sunovrata i kraja međunarodnog prava. Ova odluka EU odluka ugrožava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija