• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Republika

29.03.2024

10:05

Ne mogu da zamislim da je moja sestra sposobna za to! Dankin ujak opisao do detalja nestanak: Spomenuo kamere i bager!

Tanjug/Vladimir Sporčić/MUP Srbije/Facebook

Društvo

Ne mogu da zamislim da je moja sestra sposobna za to! Dankin ujak opisao do detalja nestanak: Spomenuo kamere i bager!

Podeli vest

Stefan Dragomirović, rođeni brat Ivane Ilić majke nestale Danke Ilić, devojčice iz Bora oglasio se o nestanku male Danke Ilić, koja nestala u utorak oko 13.45.

Dragomirović je istakao da je zabrinut za sestru koja je u policiju, ali i uznemiren što male Danke i dalje nema.

U sredu na četvrtak Ivana je noć provela u kući brata jer je policija zbog istrage nju razdvojila od supruga Miloša, Dankinog oca.

- Brine me što Ivanu toliko drže, ali se tešim da su njena kazivanja najvalidnija jer je poslednja videla Danku, odnosno iz njenog vidokruga je nestala - govori on.

U sredu na četvrtak Ivana je noć provela u kući brata jer je policija zbog istrage nju razdvojila od supruga Miloša, Dankinog oca. 

Bila je skrhana i plakala je i rekla mi je da čitavu noć nije mogla da zaspi. Ja sam morao, uprkos svemu, da radim. U rudniku sam bio. Nemam ja, niti moji šta da krijemo - kaže Stefan.

Dan kada je nestala mala Danka

Prepričava šta mu je sestra Ivana ispričala o nestanku njene ćerkice.

Ivana je sa Lazom i Dankom otišla tog dana na plac, gde ona ne dolazi često kao ja. Došla je pošto je na godišnjem odmoru i bio je lep dan pa da deca bora e na vazduhu. Na placu je gledala decu kako se igraju, gde su joj i kola bila parkirana. Laza je tražio vodu da pije i Ivana pošto je u kući voda zatvorena da se ne bi smrzla u česmi ili cevima tokom zime, ona je otišla iz kola da uzme vodicu i dala Lazi da pije. Gledala je gde je Danka, ali nije je videla. Mislila je da je negde pozadi za drva koja su tako napakovana da iz kola gde je bila Ivana ne može imati vidik na taj deo. Kako je nije bilo pomislila je da je otišla u šumicu iza placa. I kreće potraga, pa agonija koja se proširuje - prepričava Dankin ujak za Republiku

On je na to što je uznemiren i zbunjen zbog čitave situacije i razmatra sve mogućnosti u svojoj glavi. Sumnja da je devojčica oteta.

Moguće je da je Ivanu sa decom neko pratio do Banjskog polja i iskoristio trenutak i zgrabio dete - kaže Stefan. 

Iako ga duša boli i njega je naterao razvoj situacije da razmišlja o mogućnosti da su roditelji odnosno majka učinili nešto da detetom.

Mislim da Ivana nije sposobna za tako nešto i ne mogu da zamislim da ona zna gde je Danka nestala - ističe ujak i prepričava šta mu je sestra rekla.

- Smatram da je Ivana govori istinu jer mi se poklapa njena izjava sa zatečenim stanjem s obzirom na to da je flašica sa vodom bila u suvozačevim vratima. I istina je da od napakovanoh drva nije mogla da ima pregled ka Danki.

On je na dan nestanka došao sa puta u 18:30 sati i rodjaka ga je telefonom obavestila da nema Danke.

Odmah sam kreneuo u potragu, ali su mi ubrzo rekli da ne možemo mi to da radimo i time ugrozimo istragu - prepričava Stefan.

Bageri raščišćavaju, ne kopaju

Kaže i da je njegovom ocu mnogo teško zbog nestanka unuke i što sada ne znaju ni gde je Lazar, Dankin brat. Uzeli bi dečaka kod sebe.

Pošto je dete nestalo na placu Dragomorovića, Stefan zna svaki detalj tog imanja i pojašnjava da bageri ne kopaju nego samo krče. Objašnjava da su dezinfornacije o tajnim kanalima na njihovoj zemlji.

Bageri ne kopaju već raščišćavaju. Postoji kanal koji sprovodi vodu sa jezera do bivšeg RTB i prolazi ispod našeg imanja.Taj lom na placu gde je sada i nama zabranjen pristup. Tamo onaj krš je moj jer sam čuvao neke delove od mašina u kući. Radio sam nekad u servisu bele tehnike. Tu imamo vinograd i bašte - rekao je Dragomirović.

Foto: Informer

Kuća kod koje je Danka nestala

I do njega su doprle razne moguće verzije i svaku je mogućnost koje se setio razmotrio, kaže da je pitao sestru da li je možda gledala u mobilni telefon i zanela se o zaboravila na Danku.

- Rekla mi je da nije i da joj je telefon bio u džepu tada.

Kamera zbog bezbednosti

Stefanu nije poznato da su Ivana i Miloš imali neprijatelje i neprijatnosti u komšiluku zbog kojih bi neko želeo da im naudi.

U Banjskom polju nema takvih ljudi. Svi su prijatni. A koliko znam i u njihovoj zgradi koja je visoka 10 ili 11 spratova je valjda sve kako treba.

To što su Ivana i Miloš promenili vrata i postavili video nadzor njega ne čudi.

- Valjda svi težimo boljem. Vrata nisu skoro stavljena, a ne sećam se, ali mislim da je kamera ugradjena još pre godinu i po dana iz razloga bezbednosti, a ne iz ne zbog neprijatnosti. Koliko ja znam - odgovorio je ujak male Danke.

Ujak nestalog deteta kaže da dete nije moglo da upadne u neku vodu i nestane na taj način .

- Na tom području ima jedna bara u kojoj se skuplja voda, ali je ona pretražena. I postoji tri ili četiri šahte za kanal prema RTB, ali su sve fizički zatvorene - rekao je brat majke nestale Danke. Mogućnost da je upala u septičku jamu ili neki bunar odbacuje jer kaže da ih ni nema.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17