• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.02.2024

09:37

Lažni stanodavci haraju Beogradom! Aleksandra i njena majka prošle kroz pakao: Uplatile mu depozit 250 evra, a onda je prestao da se javlja!

shutterstock/Informer

Društvo

Lažni stanodavci haraju Beogradom! Aleksandra i njena majka prošle kroz pakao: Uplatile mu depozit 250 evra, a onda je prestao da se javlja!

Podeli vest

Prethodnih nekoliko dana svedoci smo masovnih prevara oko izdavanja stanova i nekoliko građana se požalilo na prevare i na lažne stanodavce!

Aleksandru iz Beograda i njenu majku prevario je lažni stanodavac i uzeo im je 250 evra depozita.

- Moja mama i ja smo trebale da iznajmimo stan u Skojevskom naselju, međutim čovek nam je rekao kako se dosta ljuti zainteresovalo jer je cena 250 evra. Zbog toga nam je tražio da mu uplatimo depozit na račun u vrednosti jedne mesečne kirije što smo i uradile - napisala je Aleksandra u grupi "Beograd - Prevare stanodavaca i stanara".

Foto: Printskreen

 

Dodala je da je dogovor bio da u stan uđu 1. feburara, jer prethodni stanari izlaze 31. januara.

Čovek se nije javljao na telefon od 30.01.2024. kada smo mu uplatile depozit, a potom je i ugasio profil sa kog je objavio oglas. Išla sam juče na adresu koju mi je dao i ušla u tu zgradu da se raspitam o čemu se radi, išla sam od vrata do vrata pokazujući sliku čoveka da bi ga neko kojim slučajem prepoznao, ali svi su rekli da tog čoveka nikad u životu nisu videli i da se ni jedan stan u toj zgradi ne izdaje - upozorila je Aleksandra.

Korisnici ove grupe su je savetovali da prevaranta prijavi policiji.

- Moram da se oglasim povodom ove situacije jer sam imala slično iskustvo sa ovim čovekom. Videla sam oglas i odmah pozvala. Poziv sa čovekom sam obavila 26.1.2024. sve je lepo objasnio i dogovor je bio da odem da pogledam stan 28.1.2024. što sam i uradila. Brat i ja smo u određeno vreme krenuli ka Rakovici, gde se taj stan i nalazio. Pre nego što smo stigli, pozvala sam ga ali se čovek nije javljao na telefon. Kada smo stigli ispred zgrade, ponovo sam ga pozvala, ali ni na drugi poziv se nije oglasio. Sačekali smo još par minuta, i dalje se nije oglašavao, onda sam pozvala još jednom i tada mi se javio operater i rekao da korisnik nije dostupan, što znači da je dotični tada ugasio telefon - navodi se u jednom od komentara


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija