• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.04.2024

22:30

Netanjahua očekuje suđenje nakon rata! SAD hoće pobedu na KiM da sakrije svoje političko slabljenje!

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Netanjahua očekuje suđenje nakon rata! SAD hoće pobedu na KiM da sakrije svoje političko slabljenje!

Podeli vest

Ratna dejstva na Bliskom istoku i pokušaje SAD da ubaci lažnu državu Kosovu u Savet Evrope, komentarisali su gosti Info večeri, Andrijana Arnautović iz SRS i Nikola Perišić sa Instituta za političke studije.

Andrijana Arnautović iz SRS navela je kako na putu prema Evropskoj uniji Srbija je morala da ispuni dugi niz nezahvalnih uslova.

- Amerika sa svojim satelitima je od pada Varšavskog pakta počela svetu da pokazuje moć da smenjuje režime i proširi svoj transnacionalni kapital po svetu. Mi bi trebali izaći iz svake organizacije u koju oni pokušavaju da proguraju tzv. Kosovo. Na putu ka EU mi smo morali ispuniti gomilu nezahvalnih zahteva, dok SAD kao sila u padu pokušava da ovde ostvari pobedu kako bi dokazala svoju moć. Što se domaće opozicije tiče njima nije cilj da izlaze na lokalne izbore, jer program nemaju i u mnogo primera dešava se da je jedna partija jedan čovek, a cilj im je da sutra vladaju državom u nestajanju i žive na leđima naroda - rekla je Arnautovićeva.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Nikola Perišić sa Instituta za političke studije istakao je da članice Savete Evrope čine samo države koje su priznate u okvirima Ujedinjenih nacija, što lažna država Kosovo nije.

- Savet Evrope ima samo formu, ali i ne suštinsku moć i nemaju mogućnost da reše različite krizne momente koji se javljaju. Na KiM se svakodnevno krše prava Srba, a članovi Saveta Evrope su uvek bile države priznate u okvirima UN, što Kosovo nije. Poglavlje 35 EU je još jedan pritisak na Srbiju koja je već pod pritiscima spoljnih faktora, poput trenutnog odlučivanja o rezoluciji da bi se Srebrenica okarakterisala kao genocid. SAD menjaju određeni pristup time što kritikuje Netanjahua, koji namerno produžuje dejstva, jer je svestan šta ga čeka kada ona prestanu. Pojedine države će tražiti njegovu odgovornost, a postoji mogućnost da će se otvoriti neko suđenje - rekao je Perišić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija