• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

03.05.2024

19:55

Sprema se trejd trenera u Evropi! Tuhel se vraća na Ostrvo, u Bajern stiže Ten Hag!

Reuters

Fudbal

Sprema se trejd trenera u Evropi! Tuhel se vraća na Ostrvo, u Bajern stiže Ten Hag!

Podeli vest

Bavarci nakon brojnih odbijanja zainteresovani za Erik Ten Haga, u Mančesteru ne bi imali ništa protiv da Holanđanina zameni Tomas Tuhel.

Mesecima već Bajern očajnički traga za novim trenerom nakon što je uprava kluba rešila da se Tomasu Tuhelu na kraju sezone zahvali na saradnji. Mnogo imena dovođeno je u vezu sa Bavarcima, ali su svi redom odbijali mogućnost da se presele na "Alijanc Arenu". Poslednji u nizu bio je Ralf Rangnik koji je rešio da ostane na klupi reprezentacije Austrije. 

Budući da nakon Rangnika pravih rešenja uprava Bajerna nije imala, spisak potencijalnih Tuhelovih naslednika ekspresno je proširen. Na njemu su se našla imena Roberta De Zerbija, Antonija Kontea, Hansija Flika, a nemački mediji prenose kako je u ovom momentu klupi Bavaraca najbliži - Erik Ten Hag. 

Foto: Reuters

 

Holandski stručnjak je već neko vreme na ledu u Mančester junajtedu. Novopečeni vlasnik klub - Džim Retklif, nije zadovoljan rezultatima "crvenih đavola" i uveliko razmišlja o promeni trenera. Budući da je situacija na tržištu tanka, kao i da će teško pronaći bolje rešenje Ten Hag još uvek nije dobio otkaz, ali bi situacija mogla uskoro da se promeni. 

Navodno, Bajern Minhen i Mančester junajted sada spremaju rokadu trenera. Plan je da Erik Ten Hag dođe na "Alijanc Arenu", a Tomas Tuhel krene put "Old Traforda". Na taj način, došlo bi do promena u oba tabora, a na klupe Mančestera i Bajerna sela bi velika imena čime bi navijači bili koliko-toliko zadovoljni. 

Klubovi su voljni da pregovaraju, ni Erik Ten Hag nema ništa protiv da se preseli u Minhen, ali problem predstavlja Tomas Tuhel. Nemački stručnjak ne želi da pregovara sa Mančester junajtedom sve dok postoji šansa da Bajernu donese trofej u Ligi šampiona, a naredne nedelje pred njegovim izabranicima je revanš meč protiv Real Madrida. 

Tuhel je svestan da bi mu evropski trofej značajno podigao cenu nakon slabe sezone u Minhenu. Uveren u to - Nemac čeka rasplet situacije u elitnom takmičenju kako bi sa čelnicima Mančester junajteda seo za pregovarački sto i tako sebi obezbedio bogat ugovor na "Old Trafordu". 

Foto: EPA Images

 

Caka leži u činjenici da se žuri i Mančester junajtedu i Bajern Minhenu budući da je vremena za imenovanje novog trenera sve manje, a ni zvučnih imena na tržištu nema. Na "Alijanc Areni" strahuju da će morati da posegnu za improvizovanim rešenjem što nije sjajna opcija nakon što im je prekinuta dominacija u Bundesligi. 

Idealan scenario za sve strane bi bio da Bajern već naredne nedelje ispadne iz Lige šampiona kako bi Tuhel mogao da pregovara sa Mančester junajtedom, a Erik Ten Hag sa Bajernom. Izgleda da nam se sprema trenerski "trejd" u Evropi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetke lidere?

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija